Twitter hesabınızı doğrulatmak için

Twitter hesabınızı doğrulatmak için Twitter’a bir form göndererek onay almanız gerekiyordu.

Kullanıcı sayısı 200 milyonu geçtiği için firma artık bu isteklere cevap veremiyor. Yapmanız gereken işlem artık çok basit.

Bazı Twitter kullanıcılarının adlarının yanında mavi-beyaz renkli ufak bir ‘onay işareti’ (tik) vardır, bu işaret Twitter hesabının sahibinin gerçek olduğunu gösterir. Twitter’ın yaptığı bu uygulamanın amacı ünlü kişi ve kurumların adıyla sahte hesapların açılmasını önlemek.

Peki bu onay işaretini nasıl alabiliriz? Bir süre öncesine kadar kullanıcılar Twitter’a bir form göndererek hesaplarının doğrulanması için başvuru yapabiliyorlardı. Ama kullanıcı sayısı 200 milyonu geçen Twitter için bu başvurulara cevap verebilmek imkânsız hale geldi. Bunun üzerine Twitter, başvuru uygulamasını sona erdirdi. Artıkher hesap değil sadece Twitter’ın uygun gördüğü hesaplar doğrulanabiliyor.

Herkese açık başvuru formu uygulamasını kaldıran Twitter, zaman zaman uygun gördüğü hesaplara ‘doğrulanmış hesap’ (verified account) işareti verebiliyor. Twitter bunun için reklam verenler, iş ortakları ve güvenilir kaynaklardan gelen bilgileri kullanıyor. Bunun için iki önemli kriter var: Ün ve takipçi sayısı.

Bir hesabın doğrulanması için kullanıcının hem çok ünlü hem de takipçi sayısının diğer kullanıcılardan çok daha fazla olması gerekiyor.

Hesabının gerçek olduğunu belirtmek isteyen ama hesaplarında Twitter’ın onay kutucuğu olmayan kullanıcılar ise Tweet Button, Follow Button gibi eklentileri kişisel web sitelerine veya bloglarına koyabilirler. Böylece takipçiler o hesabın gerçek olduğundan emin olacaktır.

Eğer isminiz bir başkası tarafından izinsiz bir şekilde kullanılıyorsa veya şifreniz bir başkası tarafından ele geçirilmişse o zaman Twitter’ınhttps://support.twitter.com/forms/impersonation adresindeki formunu doldurarak şikayette bulunabilirsiniz.


Bir yanıt yazın

Connect with: