4 Bobinli Bedini Projesi

4 Bobinli Bedini Projesi

Merhaba Arkadaşlar,

Manyetik motorların prensipleri aşağı yukarı aynı olmasına rağmen bazıları sadece mağnetik bazılarıda bu projemizdeki gibi bir takım elektronik ünitelerle destekleniyorlar. Basitçe bedini projesi bir batarya yardımı ile düşük akımla bir motor gibi çalıştırılıyor. Motor birkez hareket ettikten sonra bobinler mıknatıslar yardımı ile elektrik üretiyor (EMF)  üretilen elektrik ile bir akü grubu şarj edilerek motorun sürekli kendi kendini beslemesi prensiplerine dayanan bir sistem. Bu konuda detayları çalışırken yazacağım. Ölçümler veriler ve test sonuçlarınıda burdan takip edebilirsiniz.

Ayrıca Google’dan çalışma prensipleri ile ilgili birçok bilgi bulabilirsiniz.

Ben üzerinde çalıştığım projeyi sizlerle paylaşmak istedim. Aşağıdaki şema ile 12 Bobinli bir sistem oluşturuyorum güçlü mıknatıslar ( Neodmium ) kullanarak buyuk bir yapı ile test yapacağım amacım yaklaşık 8 adet 12 V 25Ah lik bir akü grubunu beslemek. Akü grubu ise 5000 W ‘lık bir inverter devresine bağlı olacak.

Yabanci bir siteden bulduğum bu şema üzerinde bazı düzenlemeler yaparak sistemi oluşturmaya başladım. Elektronik şarj kontrolü otomatik primary battery changer ( otomatik besleme batarya değiştirici ) ve birtakım koruma sistemleri ilave edeceğim. Yani basit yapıyı günümüz dijital kontrol teknollojileriyle zenginleştirip öyle hazırlayacağım Proje detaylarını ve sonuçlarını buradan sizlerle paylaşıyor olacağım.


Aşağıda N Pole bir Motorlar Şeması bulunmaktadır.

Bedini tekniği ile yapılmış bir motor daha fakat bu motorda sürekli açılıp kapanması gereken bir anahtar bulunmakta bu nedenle bakım yapılarak kullanılması gerekiyor ama bu da işe yarayabilir. Denemeye değer :)

 

4 Bobinli Bedini Projesi” için 4 yorum

  • 30 Ekim 2011 de 11:22
    Permalink

    Merabalar,
    Bedini projesini daha önce incelemiştim yabancı kaynaklardan ,bu tip projelerde besleme bataryasından kayıp oluyor mu ? zannımca bir miktar kayıp var heralde

    • 30 Ekim 2011 de 11:37
      Permalink

      Kayıp elbette var fakat üretilen Magnetic enerji az bir kayıpla devamlılığı sağlıyor. Kaynak batarya ve şarj bataryası dönüşümlü olarak switch edilir yani yerleri değiştirilirse kayıplar büyük oranda geri kazanılmış oluyor. ben kaynak batarya yerine yüksek Faratlı 10.000 veya 20.000 Mf lık bi kapasitörler kullanıyorum yani kaynak bataryam bi kondansatör. Akımlar düşük olduğu için devir hızıyla bi sorun var ama yinede yeterli şarj gerilimi üretebiliyorum. Bu kullanılan mıknatıslar ve kullanılan bobinlerl ilgili hepsini yeniden sarıp düzenlemem gerekiyor. sayı artıkça üretilen gerilim daha verimli oluyor. Ben sistemde Neodmium süper Magnet kullanıyorum. diğer mıknatısların verimleri biraz daha düşük. şu 10 bobinli önite tamamlansın şeması ile birlikte bobin sarımları ile birlikte burdan yayınlayacağım.
      Sizlere Kolay Gelsin.

Bir yanıt yazın

Connect with: