Teker teker kapanıyorlar !

Dünyanın en popüler BitTorrent sitelerinden BTJunkie, dün aldığı kararla faaliyetine son verdi.

BTJunkie’nin aldığı kararda, dosya indirme sitesi Megaupload’un kapatılmasının etkili olduğu düşünülüyor.

Yaklaşık dört milyon dosya barındıran ve içeriğine her gün dört binden fazla dosya eklenen BTJunkie, 2011’de dünyanın en çok ziyaretçisi olan beşinci BitTorrent sitesi olmuştu.

BTJunkie, dün kendi içinde aldığı kararla kapatılırken, sitenin açılış sayfasında kullanıcılara kısa bir mesajla veda etti.

Mesajda, “Yolun sonuna geldik dostlarım. Bu kararı almak kolay olmadı, ancak gönüllü olarak sayfamızı kapatmaya karar verdik. Yıllardan bu yana sizin iletişim haklarınız için mücadele ediyoruz. Ancak artık önümüze bakmanın zamanı geldi. Bir ömre yetecek tecrübe edindik, hepiniz için en iyisini diliyoruz” ifadesi yer aldı.

150 milyondan fazla üyesi olan megaupload.com, ABD Adalet Bakanlığı’nın “telif hakları hırsızlığı suçlamasıyla” 20 Ocak’ta kapatılmıştı. Megaupload’un kurucusu Kim Dotcom, ABD’nin yakalama emri çıkarmasının ardından, Yeni Zelanda’da gözaltına alınmış ve 30 milyon dolarlık malikanesi basılmıştı.

Kefalet talebi Cuma günü reddedilen Dotcom, Yeni Zelanda’daki mal varlığını geri alabilmek için Yeni Zelanda Yüksek Mahkemesi’ne başvurmaya hazırlanıyor.


Teker teker kapanıyorlar !” için bir yorum

Bir yanıt yazın

Connect with: