iPhone 4S’deki yeni özellikler!

iPhone 5’i beklerken sadece bir iPhone 4S ile yetineceğiz. Peki iPhone 4S neler sunuyor?

iPhone 4S, Apple’ın Cupertino, Kaliforniya kampüsündeki basın etkinliğinde resmen tanıtıldı. Apple, iPhone 3GS’de izlediği yolu takip ederek bir iPhone 5 yerine yenilenmiş bir iPhone 4 ile karşımıza çıktı. iPhone 5’in gelmeyişi şüphesiz birçoğumuzu hayal kırıklığına uğrattı, ama isterseniz gelin şimdi iPhone 4S’in neler vaadettiğine beraber bakalım.

iPhone 4S’teki belki de en önemli özellik, cebin yeni çift çekirdekli A5 işlemcisi (iPad 2 gibi) ile geliyor olması. iPhone 4’teki A4 işlemcinin iki katı daha hızlı olan A5 işlemci, aynı zamanda yedi kat daha iyi grafik performansı vaadediyor.

Cihaz 8MP kameraya veya 1GB belleğe (iPhone 4, 512MB belleğe sahipti) sahip; 16GB, 32GB modellerinin yanında 64GB’lık bir modeli de bulunacak. iPhone 4S, iPhone 4 ile aynı görünüme sahip, dolayısıyla ekran boyutunda bir değişiklik yok. NFC, LTE gibi özellikler ise desteklenmiyor.

Telefonun İngiltere’de piyasaya sürüleceği tarih 14 Ekim. iPhone 4S’in Türkiye’ye ne zaman geleceği ise henüz belli değil.

iPhone 4S’in yeni kamerası ve fazlası

iPhone 4S’in 8MP kamerası, 3264×2448 piksel boyutunda fotoğraflar çekebiliyor ve bu iPhone 4’ün 5MP’lik kamerasından yüzde 60 daha fazla piksel anlamına geliyor. Yeni aydınlatma özelliği sayesinde ise ışık seviyesi düşük ortamlarda daha iyi fotoğraflar çekilebiliyor.

Apple ilk fotoğrafı çekmenin 1.1 saniye, sonrakileri çekmenin ise sadece yarım saniye sürdüğünü söylüyor. Kameranın içerdiği son teknoloji kızılötesi filtreler ve 5 katmanlı lens, Apple’a göre fotoğrafların keskinliğini yüzde 30 artırıyor.

iPhone 4S, artık 1080p çözünürlüğünde videolar da kaydedebiliyor. AirPlay mirroring ise Apple TV’nize kablosuz olarak akış yapmanızı sağlıyor.

Görüşme kalitesinin daha iyi olacağı söylenen iPhone 4S, görüşme sırasında sahip olduğu iki anten arasında geçiş yapabiliyor; GSM ve CDMA’yı destekliyor. HSDPA üzerindeyse 14.4mbps indirme hızı vaadediliyor.

Cihazın 3G bağlantısında 8 saat konuşma süresi, 10 saat video ve 40 saat video süresi sunduğu açıklandı.

Kişisel yardımcı “Siri”, fazlası

Henüz beta aşamasında olan Siri teknolojisi sayesinde ise uyarılar gibi birçok metni sesli olarak duymanız ve daha önemlisi iPhone’u sesli olarak yönetmeniz mümkün hale gelecek. Telefona sorular sorarak akıllıca cevaplar alabileceksiniz (hava durumunu sormak gibi).

200 yeni özellikle gelecek iOS 5’in yurtdışı yayınlanma tarihi ise 12 Ekim. iPhone 4, iPhone 3GS, iPad, iPad 2, üçüncü ve dördüncü jenerasyon iPod Touch, güncellemeden faydalanabilecek.


Bir yanıt yazın

Connect with: