Windows 8'in şaşırtan sırrı

Win 8 ile ilgili detaylar sızmaya devam ediyor: İşte Win 8’in sizi çok şaşırtacak yeni sürprizi…

Windows 8 ile ilgili detayları ortaya çıkartan sızıntı belgelerden, Microsoft’un planlarıyla ilgili yeni detaylar ortaya konuldu.

Bu bilgilere göre Microsoft, Windows 8 ile birlikte kullanıcılar için online bir uygulama dükkanı sunacak. Buradan uygulamaları ve ayarları kolayca sistemlere aktaracak. Kullanıcılar istedikleri uygulamaları satın alıp, istedikleri Windows 8 cihazda kullanabilecek.

Yeni Windows Store’da internet üzerinden ya da yerel olarak uygulamalara erişmenin mümkün olacağı ve geliştiricilere milyonlarca kullanıcıya ulaşma imkanı sunacağı da Neowin’in yayınladığı slayt gösterilerinde yer alıyor.

Windows Store hizmeti bu kaynaklarda belirtildiğine göre bulut bilgi işlem üzerinden sunulacak; bunun için de Windows Azure kullanılabileceği aktarılıyor.

Microsoft bu işi daha önce de Windows Marketplace ile denemişti. Ancak Digital Locker’ın uğradığı başarısızlık üzerine Kasım 2008’de küçültmüş ve nihayetinde 2009 yılında tamamen kapatmıştı.

Şimdi yeni kurulacak olan hizmetin Digiital Locker ve Windows Marketplace’in özelliklerini ve yerini alması mümkün. Microsoft yazılımlarını satın almak isteyenler de, 3. parti uygulamalar da buradan satın alınabilecek.


Bir yanıt yazın

Connect with: