Hırsız işte böyle yakalanır!

Cep telefonunuzu çalan kişiyi “suçüstü” yapan bu cep uygulaması, hırsızları gafil avlıyor!

 

Cep telefonlarının çalınması çok da olağanüstü olaylar olmadığından ve her an karşılaşabilme ihtimalimiz olduğundan bu sorunu en kısa yoldan çözmenin yollarını ararız. Yasal yollar bir alternatifken, başka bir çözüm bir yazılım firmasından geldi.

Android telefonlar için üretilen GotYa! programı ile Android telefonunuzun şifre girme ekranı, telefonunuzu çalan kişiyi tespit eden bir alana dönüşüyor. bunun için iki şeye ihtiyacınız var. İlki eğer aktive etmediyseniz telefonunuzun kilidini aktive etmelisiniz bir de tabi ki ön kısımda kamerası olan bir Android telefon.

Kilit yanlış şekilde açılmaya çalışıldığında telefon ön kamerasıyla kişinin resmini çekiyor, GPS verilerini de ekleyip belirlenen mail adresine bilgileri aktarıyor. Yapımcı firma programın iki sürümünü markete koymuş. Ücretsiz sürümünde resim üzerinde kocaman bir logo oluyor, çekilen fotoğrafın çözünürlüğü düşük oluyor. Ücretli sürümünde ise tam çözünürlükte reklamsız fotoğraf ve konum bilgileri yer alıyor. İsterseniz ekranda bir mesaj görünmesini de sağlayabiliyorsunuz.

iPhone için benzer bir uygulama mevcut ancak iGotYa isimli bu uygulama sadece Jailbreak ile kırılmış iPhone’lar için mevcut. Bunun yanında iPhone’umu bul uygulaması da benzer bir işlevi görüyor.


Bir yanıt yazın

Connect with: