İklim değişikliği konulu bilgisayar oyunu piyasaya çıktı…

İklim değişikliği konulu bilgisayar oyunu piyasaya çıktı…

İklim değişikliği konulu bilgisayar oyunu piyasaya çıktı. Oyunu oynayanlar dünyayı iklim değişikliğinin etkilerinden kurtarmak zorunda. Oyun kullanıcılara ilginç bir alternatif de sunuyor: Sorunun aşırı nüfus olduğuna karar ver ve milyonlarca kişiyi öldürecek bir virüs tasarla.

Fate of the World (Dünyanın Kaderi) adlı oyun, salı günü piyasaya çıktı ve bilgisayar oyunu uzmanları ve iklim değişikliği eylemcileri tarafından dünyayı yok eden karbon emisyonlarıyla savaşta yeni kitlelere ulaşılmasını sağlayabileceği belirtiliyor.

Ancak  oyun içinde önerilen bazı stratejiler karşısında şaşırtabilir ya da öfkelendirebilir.

Oyunu oynayan kişi, kurgusal bir uluslararası örgütün başı olarak dünyayı yükselen sıcaklıklardan, artan sellerden ve ölümcül kuraklıklardan kurtarmak zorunda.

Merkezi Oxford’da bulunan Red Redemption adlı şirket tarafından tasarlanan oyun, gerçek verileri ve bilim insanlarının yaptıkları araştırmalardan elde edilen gerçek sonuçları kullanıyor.

Kullanıcıya bir bütçe, çevresel veriler ve bir dizi enerji politikası sunuluyor. Bunlar emisyon kapaklarından, biyoyakıta yatırıma ya da fosil yakıtlara yatırıma devam kararına kadar uzanıyor.

Ancak oyun içinde önerilen bazı stratejiler kimi çevreleri şaşırtabilir ya da öfkelendirebilir.

Sözgelimi dünya nüfusunu azaltacak bir hastalık yaratmak ya da uçaklarla yağmur bulutları yaratmak.

Oyun, kullanıcıyı aldığı kararların sonuçlarını görmesi için 200 yıl ileriye de götürüyor.

Oyun kullanıcıya şu soruyu yöneltiyor: “Dünyayı korurken dengeli bir politika yürütmek zorundasın. Kaynaklar ve iklime karşı sürekli büyüyen ve daha çok gıda, enerji,yaşam alanı isteyen dünya nüfusuna karşı. Bütün gezegene mi yardım edeceksin yoksa bir yok edici ajan mı olacaksın?”


Bir yanıt yazın

Connect with: