Twitter’da hakarete 11 yıl hapis!

20130611115247_twitter

Kuveyt’te bir mahkeme, gönderdiÄŸi Twitter mesajlarıyla Emir Åžeyh Sabah el-Sabah’a hakaret ettiÄŸi ve ülkede rejim deÄŸiÅŸikliÄŸi çaÄŸrısı yaptığı gerekçesiyle bir kadını 11 yıl hapis cezasına çarptırdı.

37 yaşındaki öğretmen Hüda el-Acmi, cep telefonunu ‘kötüye kullanmakla’ da suçlandı.

El-Acmi’nin mahkeme kararına itiraz etme hakkı bulunuyor.

Hüda el-Acmi’nin mahkûmiyetine üç Twitter mesajının neden olduÄŸu belirtiliyor. El-Acmi, bu mesajların gönderildiÄŸi Twitter hesabıyla bir ilgisi olmadığını söylese de savcılar el-Acmi’nin mesajları sahte bir isim kullanarak gönderdiÄŸini savunuyorlar.

Kuveyt, anayasada ‘muaf ve dokunulmaz’ olarak tanımlanan Emir Åžeyh Sabah el-Sabah’a hakaret ettikleri gerekçesiyle bazı Twitter kullanıcılarını daha önce de cezalandırmıştı ancak insan hakları savunucuları el-Acmi’ye verilen cezanın bugüne kadarki en ağır mahkeme kararı olduÄŸunu belirtiyorlar.

Bir yanıt yazın

Teknolojik Blog
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.