Pul büyüklüğündeki 64 GB’lik diski piyasaya sürüyor

Dünyanın önde gelen flaş bellek kartı üreticilerinden SanDisk, dünyanın en küçük 64 GB solid state diskini piyasaya sürüyor.

Pazar araştırma şirketi IDC tarafından yeni oluşturulan gömülü Solid State Disk kategorisi kapsamındaki ürün, bir posta pulundan daha küçük olup halihazırdaki depolama çözümlerinden daha yüksek bir kapasiteye sahip. SanDisk entegre SSD (iSSD), tablet PC’ler ve ultra ince dizüstü bilgisayarlar gibi hızla büyümekte olan taşınabilir bilgi platformlarında kolay bir kullanım için tasarlandı.

SanDisk iSSD daha iyi bir sistem çabukluğu için 160MB/sn seri okuma ve 100MB/sn seri yazma hızlarında performans sunuyor. Ayrıca, bu ufak ve dayanıklı sürücü, hareketli parçaları olmaması sayesinde, sık sık düşen ya da bir yerlere sürtünen taşınabilir cihazların zarar görmemeleri için gereken sağlamlık ve dayanıklılığa sahip olacak şekilde tasarlandı. SanDisk iSSD orijinal malzeme üreticilerinin standart SATA arayüzüne uygun yeni nesil tablet PC’ler ve ultra ince taşınabilir cihazlar yaratma süreci için tatmin edici seviyede bir tasarım esnekliği de sunuyor.

SanDisk iSSD 16mm x 20 mm x 1.85 mm boyutlarında ve bir gramdan daha hafif ağırlıktaki disk BGA faktörü ve SATA ara yüzü kullanıyor ve belli başlı tüm letim sistemlerine uyumlu. SanDisk iSSD 4 GB’den 64 GB’ye kadar geniş kapasite seçenekleriyle ve arzulanan kaliteye göre belirlenen fiyatlarıyla tüketicilerin beğenisine sunuluyor.

SanDisk SSD Kıdemli Pazarlama Direktörü Doron Myersdorf, gömülü SSD kategorisindeki yeni ürünlerin, tablet PC ve dizüstü bilgisayar üretiminde incelik, hafiflik ve hızlı performans gibi faktörlerin benzersiz birlikteliğine, imkan tanıdığını söyledi. Ultra-ince tablet PC ve taşınabilir bilgisayar pazarının önümüzdeki yıllarda oldukça yüksek bir büyüme trendine girmesinin beklendiğine aret eden Solid State Disk Araştırma Müdürü Jeff Janukowicz ise şunları söyledi:

“Gelişen yeni platformlar depolama çözümlerine dair yeni gereksinimlere ihtiyaç duyacaklar. SanDisk tarafından sunulan bu yeni, gömülü iSSD, küçük ve hafif cihazlara hacim yönünden muazzam bir avantaj sunarken, üreticilerin yeni nesil tasarımlarıyla kullanıcı deneyimini daha da zenginleştirmelerine olanak sağlayacak şekilde tasarlandı.”


Bir yanıt yazın

Connect with: