iPhone 4 ikinci Toyota mı olacak?

Yeni model telefonundaki üretim hatasını geçiştirmeye çalışan Apple, aynı yolu deneyip büyük itibar kaybı yaşayan Toyota’yla aynı kaderi paylaşabilir.

Apple’ın son bombası iPhone 4, üreticisini yaralayacak gibi görünüyor. ABD Tüketici Sendikası’nın ‘cihazda ciddi anten problem olduğu ve değiştirilmesi gerektiği’ raporundan sonra Apple’ı zorlu bir hukuki süreç bekliyor. Firma açılabilecek tüketici davalarına ek olarak, üretim hatasının başlarda geçiştirmeye çalışıp sonradan büyük itibar kaybı yaşayan Toyota’yla aynı kaderi paylaşabilir.

Tüketici Sendikası tarafından yayımlanan Tüketici Raporu’nda (Consumer Reports) anten sorunu yüzünden iPhone 4’ü tavsiye edemedikleri ve firmanın bu ‘yapım hatası’ yüzünden cihazları değiştirmesi gerektiği belirtildi.

Apple ise henüz pek oralı olmuyor. Firmadan ilk yapılan açıklamada, cihazda anten problem olmadığı, ancak ekranın köşesinde çekim gücünü gösteren çubukların yazılım hatası yüzünden olması gerekenden fazla sayıda belirdiği iddia edilmişti. Yazılım güncellemesiyle bu sorunun çözüleceğini savunan firma bir süre sonra konunun ‘donanım problemi’ olabileceğini ağzından kaçırmıştı.


Bir yanıt yazın

Connect with: