Milyonları hayal kırıklığına uğratan cep telefonu

Sinyal sorunuyla başlayan sorunlar, daha sonra donanımsal kusurlarla birleşince yeni iPhone’u satın alan kullanıcılar “acaba erken mi davrandık” demeye başladı.

iPHONE’U SOL ELİNİZLE TUTMAYIN

iPhone 4’ün dünya genelinde satışa sunulmasının ardından telefonlarına kavuşan kullanıcıları bekleyen ilk problem, yeni iPhone’un sinyalinin durduk yere kesilmesiydi. Ancak işin ilginç yanı sinyalin kopmasının nedeniydi. iPhone’un sol alt köşesinde bulunan 2 antenin (Bluetooth/WiFi + Şebeke) arasındaki noktaya temas edildiğinde telefonun sinyali kopuyordu. Bu nedenle iPhone’u sol eliyle kavrayan kullanıcıların şebekeyle olan bağlantısında sorun yaşanıyordu. Apple’ın patronu Steve Jobs ise problemi ilk ağızdan doğrulayarak şu açıklamayı yapmıştı: “Her cihazın kendince bir hassasiyeti vardır, telefonu o şekilde tutmayın”.

SES TUŞLARINDAKİ HATA

Sinyal sorunun ardından ortaya çıkan bir diğer hata ise iPhone’un sol kısmında bulunan ses açma/kapama tuşlarıydı. “+” ve “-” olarak iki farklı buton yardımıyla sesin açılıp kapanmasını sağlayan iPhone 4’lerin kullanıcılara dağıtılan bir kısmında bu butonlar farklı işlev görüyordu. Diğer bir deyişle, “+” tuşuna basıp sesi açmak isteyen kullanıcılar, bunun yerine sesi kısıyor, “-” butonuna tıkladığında ise sesi artırıyordu.

KAMERASI DA PROBLEMLİ

iPhone 3G ve 3GS modellerinde bir tek kamera bulunurken, yeni sürüm iPhone ile birlikte ön yüze de bir kamera yerleştirildi ve kullanıcılar için görüntülü görüşme yapabilmek mümkün oldu. Ancak iPhone 4 kameralarının da problemi olduğu ortaya çıktı. Bazı iPhone 4’ler ile iç mekanlarda çekilen fotoğraflarda sarımsı veya yeşilimsi görüntüler oluşabiliyor ve aynı şartlarda iPhone 3G ile fotoğraf çekildiğinde herhangi bir sorun yaşanmıyor.

TELEFONUNUZ SİNYAL SORUNU YAŞIYORSA BİZE ULAŞIN

Özellikle sinyal sorunu nedeniyle kullanıcıların ne yapacaklarını bilemediği iPhone 4 için hukuk firmaları da devreye girdi. Kaliforniya’da faaliyet gösteren Sacramentolu isimli bir hukuk firması, yeni iPhone kullanıcılarına çağrıda bulundu ve sinyali düşük olan telefona sahip kullanıcıların kendileriyle iletişime geçmesini istedi. Şirket, iPhone’da ortaya çıkabilecek olası yeni sorunlar üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor.


Bir yanıt yazın

Connect with: