Facebook: Facebook kapatılmaz

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ABD’deki temasları kapsamında sosyal paylaşım sitesi Facebook’u ziyaret etti. Bakan Ergün, San Francisco’daki Silikon Vadisi’nde yer alan Facebook’u ziyaretinde, Facebook yönetimini Türkiye’de yazılım yatırımı yapmaya davet etti.

Facebook’un Stratejik Ortaklıklardan Sorumlu Direktörü Justin Osofsky de Türkiye’nin çok önemli bir pazar olduğunu belirterek, her türlü öneriye açık olduklarını söyledi. Facebook şirketini Türkiye’de yazılım yatırımı yapmaya davet eden Ergün, olumlu cevap aldı. Facebook’un Stratejik Ortaklıklardan Sorumlu Direktörü Justin Osofsky de Türkiye pazarının çok önemli bir pazar olduğunu belirterek, bunu mutlaka değerlendirmek istediklerini dile getirdi.

‘TÜRKİYE BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR PAZAR’

Yazılım yatırımı da dahil olmak üzere her türlü fikre açık olduklarını kaydeden Osofsky, “Çünkü Türkiye, önemsediğimiz bir pazar” dedi. Facebook’ta Stratejik Ortaklıklardan Sorumlu Direktör Justin Osofsky, Halkla İlişkiler Direktörü Kumiko Hidaka, Güvenlikten ve Güvenlik Araştırmalarından Sorumlu Baş Hukuk Müşaviri Chris Sonderby ve Online Operasyonlar Uzmanı Selena Çevik ile görüşen Bakan Ergün, Türkiye’nin kullanımda 4’üncü sırada yer aldığı Facebook şirketiyle ilgili bilgi aldı.

‘KAPATILMA ENDİŞESİ DUYMUYORUZ’

CHP’nin açtığı dava sonucu Facebook’un kapatılacağı yönündeki iddialara da cevap veren Osofsky, “Facebook’un Türkiye’de kapatılacağına dair bir endişem yok” dedi. Türk girişimcisinin heyecan verici olduğunu belirten Osofsky, buna örnek olarak ‘izlesene.com’u verdi.

Türkiye’de 22.9 milyon kullanıcı var

2004 yılında kurulan Facebook’un, 500 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunuyor. Dünyada her 14 insandan biri Facebook kullanıyor. Türkiye, 22.9 milyon üye ile Facebook kullanımında dünyada 4’üncü sırada bulunuyor. Türkiye, pazar payında 96’ncı sırada yer alıyor. Kullanıcıların yüzde 50’si her gün bağlanırken, bir ayda 30 milyondan fazla mesaj, fotoğraf ve bilgi paylaşımı yapılıyor.

Çalışanlar da ortak

Facebook, bin 700 personeliyle Silikon Vadisi’ndeki merkezinden 70 dilde hizmet veriyor. Facebook, çalışanlarını da şirkete ortak yapıyor.


Bir yanıt yazın

Connect with: