Cep telefonları beyni etkiliyor ama…

Cep telefonunun beyni etkilediği kesinleşti ama bunun zararlı olup olmadığını bilen hala yok!

Daha önce yapılan “cep telefonu kullanımı ve insan beyni” temalı araştırmaların hiçbiri kesin sonuçlar ortaya çıkartmamıştı. Bazı araştırmalar kansere neden olabileceğini söylerken bazı araştırmalar uzun süreli hiçbir etkisinin olmadığını söylüyordu.

Dr. Nora Volkow ve ekibinin yaptığı araştırma cep telefonlarının insan beynini yüzde 7 oranında daha hızlı çalıştırdığını ortaya çıkarttı; “1990’ların başından itibaren cep telefonlarındaki çok ama çok zayıf elektromanyetik radyasyondan, beynin etkilenip etkilenmediğini anlamaya çalışan birçok araştırma yapıldı. Bu araştırmalar dengesizdi ama biz araştırmamızı bu küçük aktiviteyi de atlamamak üzere yaptık.”

47 denek üzerinde yapılan araştırmada, katılımcıların beyin aktiviteleri ölçüldü. Sonuçta 50 dakika ya da daha fazla cep telefonu kullanan kişilerin beyninin antene yakın bölümlerindeki çalışmada yüzde 7’lik bir artışın olduğu ortaya çıktı. Ama bu artışın zararlı mı, yoksa zararsız mı olduğu henüz anlaşılabilmiş değil. Araştırmacılar, şimdi bunu anlamak için çalışıyor…

 


Bir yanıt yazın

Connect with: