Apple, tüm Galaxy’leri yasaklatmak istiyor!


Yakında Galaxy S II ve diğer Galaxy ceplerin satışı yasaklanırsa şaşırmayın; Apple böyle istiyor!

Apple, Hollanda’da Samsung’a karşı açtığı davada, Galaxy serisi tüm akıllı ceplerin ve tabletlerin Avrupa’da yasaklanmasını, bunun yanında stoklardan geri çağırılmasını istiyor.

Apple’ın Samsung’a karşı The Hague yerel mahkemesinde yaptığı şikayetin tahmin edilenden çok daha kapsamlı olduğu ortaya çıktı. Zira çıkacak bir karar, Canalys’ten analist Alastair Edwards’a göre tüm Avrupa akıllı cep ve tablet piyasasında “dev bir etki” yaratabilir.

Apple’ın Hollandalı yayım Webwerald tarafından incelenen şikayeti, tüm Galaxy serileri hakkında bir karar verilmesini talep ediyor. Bu cihazlar arasında Galaxy Ace, Galaxy S ve Galaxy S II akıllı cepleri; Galaxy Tab 7 ve Galaxy Tab 10.1 tabletleri bulunuyor.

Samsung, Avrupa’da büyük tehdit altında

Gio, Nexus, 551, Europa, Apollo ve Mini gibi Galaxy cihazları da davaya dahil, ancak Apple’ın bu cihazlar hakkında şöyle bir notu bulunuyor: “Bu cihazların da bir veya birden fazla patent hakkı tarafından kapsama alınmış olduğu düşünülüyor.”

Apple, bu cihazların Samsung Korea ve Hollanda iştirakleri tarafından üretimi, stoklaması, ithalatı, dağıtımı, ticareti ve satışı üzerinde kapsamlı bir engelleme talep ediyor. Samsung Logistics BV ve Samsung Overseas BV gibi bu ortaklar, Samsung’un ürünlerinin Avrupa’da dağıtımında çok önemli bir rol oynuyorlar.

Canalys’ten analist Alastair Edwards’a göre bu, Samsung içi büyük bir tehdit, zira böyle bir karar, şirketin tüm Avrupa tedarik zincirini kırabilir. Edwards’a göre bu tür bir karar, Samsung’un Avrupa’daki işinin hemen hemen tamamen bitmesi demek olabilir.

The Hague’deki mahkeme, kararını 15 Eylül’de verecek. Davanın hakimi Edger Brinkman, herhangi bir karar verilmesi halinde, bunun 13 Ekim’den önce yürürlüğe girmeyeceğini bildirmişti.

Samsung ve Apple, devam eden yasal süreci sebep göstererek herhangi bir açıklama yapmadılar.


Bir yanıt yazın

Connect with: