GTA 5 Rekor kırdı !

gtav

Grand Theft Auto 5, piyasaya çıkışından sadece 24 saat sonra, müthiş bir rekora imza atmayı başardı!

Oyun sektöründe kimin ne yaptığından daha önemlisi, kimin ne kadar sattığıdır. İşte uzun süredir beklenen GTA V bu konuda büyük bir başarı yakalamışa benziyor. Serinin beşinci oyunu olan yeni GTA, Salı günü yaptığı çıkışıyla birlikte İngiliz oyun tarihinin en çok kazandıran yapımı olmayı başardı.

Xbox 360 ve PS 3 için üretilen GTA V, çıktığı gün 1.57 milyon kopya satarak, bambaşka bir rekor kırdı. Oyunu sadece İngiltere üzerindeki tek günlük hasılatıysa 65 milyon dolar olarak belirlendi. Bu zamana kadarsa satış rekoru Activision’nun Call of Duty: Black Ops isimli oyunundaydı. 20 Kasım 2010 tarihinde piyasaya çıkan yapım, İngiltere’de ilk gün 1.41 milyon kopya satmış ve 58 milyon dolar kazanmıştı.

Oyunun çıkışının ardından yapılan ince hesaplardan sonraysa merak edilen asıl rakam da ortaya çıktı… GTA V’in dağıtımcı firması Take-Two, dün itibarı ile oyunun tüm dünya çapındaki ilk gün satışını 800 milyon dolar olarak beyan etti ve GTA V önümüzdeki yıllarda aşılması çok zor bir rekora imza atmayı başardı. Satışa başladığı günün akşamından itibaren oyun mağazalarının başında uzun kuyruklar oluşturan hayranlar, beş yıl sonra piyasaya çıkan GTA V’e ulaşmak için resmen birbirleri ile yarıştılar. Oyuna şu ana kadar verilen notlarsa, dokuz ve üzerinde.

Kaynak : Chip Online


Bir yanıt yazın

Connect with: