Bedava İletişim Yöntemleri.

Akıllı telefonlar sahiplerine ceplerini düşünen birçok özellik sunuyor.

Cep telefonundan kısa mesaj göndermeyi seviyorsanız, ya da gün geçtikçe kabaran faturalarınızı takip etmektenyorulduysanız ve akıllı telefonunuz varsa, kısa mesajları ve konuşmalarınızı çok daha ucuza ve hatta bedavaya getirebilirsiniz.

Telefonlara kolayca yüklenen uygulamalarla artık ücretsiz konuşup, mesajlaşıp, fotoğraf gönderebilir, hatta sesli mesaj bile atabilirsiniz. Bunun için sizin ve görüştüğünüz kişilerin cep telefonlarına bu uygulamaları indirmesi yeterli. Yaklaşık 1-3 dakika arasında indirilebilen uygulamalarla bu dünyaya adım atabiliyorsunuz.

WhatsApp:
Bu uygulama ile telefon rehberinizde aynı uygulamayı kullanan arkadaşlarınızla pratik ve ücretsiz mesajlaşabiliyorsunuz. Neredeyse tüm akıllı telefon platformları ile uyumlu olan WhatsApp’ı BlackBerry sahipleri ücretsiz olarak kullanabilirken; iPhone kullanıcıları bir kereye mahsus 0.99 dolar, Nokia kullanıcıları ise yıllık 1.99 dolar ödüyor.

Viber:
Bu sistem ile iPhone kullanıcıları internetin olduğu her yerden sesli görüşme yapabiliyor. Uzun üyelik işlemleri olmayan bu uygulamayı iPhone sahipleri Appstore’dan indirebiliyor. Programı indirdikten sonra, cep telefonunuza gelen şifreyi giriyorsunuz, anında bedava konuşmaya başlıyorsunuz.

Blip.me:
Bu uygulamada da kullanıcılar ücretsiz sesli ve yazılı mesajlaşabiliyor. Bu uygulamadaki sesli görüşme telefon ile konuşmak gibi değil. İleti göndermek istediğiniz kişiye mesajınızı sesli olarak gönderebiliyorsunuz. Uygulama indirildikten sonra şifreyi girip listenizdeki arkadaşlarınıza ulaşabiliyorsunuz.

Tango:
Görüntülü görüşmek isteyenler için birebir. Tango ile arkadaşlarınızla ücretsiz görüntülü görüşebiliyorsunuz. Tango, 3G bağlantısı olan Droid, EVO, HTC Hero ve NexusOne dahil Android telefonlar ve iPhone’lar arasında yüksek kaliteli video arama, 4G ve Wi-Fi hizmeti sunuyor.

BlackBerry Messenger:
Yalnızca Blackberry kullanıcılarının birbirleri ile mesajlaşmasını sağlayan uygulama ile sınırsız sohbet imkanı bulunuyor. Ayrıca bu yazılım üzerinden mesaj teslim onayı alabilir, dosya ve resimlerinizi paylaşabilirsiniz. Uygulamanın en büyük avantajı ise ücretsiz olması.

ChatON:
Samsung, ChatON ismini verdiği Android/iOS/Bada ve Blackberry uyumlu yeni mesajlaşma uygulaması ile, akıllı telefonlarda sohbet çıtasını yükseltiyor. Galaxy S sahipleri iPhone sahipleri ile uygulama üzerinden birbirleri ile isterlerse teke tek yahut da grup olarak sohbet edip, video paylaşabiliyor.

Live Profile PIN:
Blackberry ve iPhone gibi telefonların kullanıcılarının birbiri arasında sohbet amaçlı kullandığı bir şifredir. Bunu, sizi listeye eklemesini istediğiniz kişiye gönderiyorsunuz, tıpkı MSN’deki davet gibi. LiveProfile PIN’inizi ekleyen kişi ile, sizin de kabul etmenizle sohbete başlıyorsunuz.


Bir yanıt yazın

Connect with: