Elektromanyetik Silah ( Coil Gun )

Elektromanyetik Güç kullanılarak yapılmış basit bir silahtır. Silahın atış gücü kullanılan kapasitörlerle doğru orantılıdır ki bu devredeki değerler küçük bir cihaz için yeterlidir. Bu devre yaklaşık 1600 Joule enerji boşaltıyor.

Aşağıda Bu silahın şemasını bulabilirsiniz . Orijinal boyutu için resme tıklayınız.

Kullnılan Tristörler min 60 65 Amperlik olmalıdır.

Ben bunu Öneriyorum : NTE5726 160 Amp 1600 Volt Thyristor
NTE5726 Data Sheet

!!! Uyarı : Bu cihazla uğraşırken dikkatlı olmaznızı tavsiye ederim kapasitörler üzerinde çok yüksek bir gerilim birikmektedir. Kullanılan Elektromanyetik Bobin (Main Coil ) en az 2 veya 2.5 mm lik bir telden sarılmalıdır. aksi halde bobin ilk anda yanıyor. 45 Amper altı bir tristör kullanmayın yanıyor. !!!

Devre üzerinde değişiklikler yaparak daha büyük kapasitelerde daha yüksek ateş güçleri elde edebiliyorsunuz ama denmee yaparken çok fazla tristör yakabilirsiniz ki bunlar çokta ucuz değiller.

Daha basit bişey isterseniz aşağıdaki devreyi deneyebilirsiniz. Fakat Bu devre de şebeke gerilimleri kullanılmaktadır !!! çok dikkatli olmalısınız.

1:1 oranında trafo kullanılmalıdır. Bobin konusuna gelince her ateşlemede bobini yakabilirsiniz :) ona göre 2.8 veya 3 mm lik bir telden 35 – 45 tur sarabilirsiniz. Ateşlemeyi  devreden izole bir yerden yapın. Devrenin boşalttığı enerji 700J ( Joule ) dür.

Ben devre yapamam derseniz kapasitörleri şarj etmek için eski fotoğraf makinalarının Flash devrelerini kullanabilirisniz

Yüksek Güçlü bazı Tristörler :

  


Bir yanıt yazın

Connect with: