iPad’in kabusu olacak

iPad’in kabusu ve en büyük rakibi olarak gösterilen Samsung Galaxy Tab, Berlin’deki Tüketici Elektroniği Fuarı (IFA)’nda görücüye çıktı. Galaxy Tab’in iPad’e göre sunduğu en büyük avantaj ise iPad’in desteklemediği flash dosyaları sorunsuz bir şekilde çalıştırabilmesi…

Güney Kore’nin teknoloji devi Samsung’un ilk tablet cihazı olma özelliğini taşıyan, Android 2.2 işletim sistemli Galaxy Tab’de birçok yenilik göze çarpıyor. Adobe Flash Player 10.1 ile desteklenen Galaxy Tab’in, Apple ürünlerinin açamadığı flash dosyaları açması en büyük avantajı olarak gözüküyor.

AĞIRLIĞI 380 GRAM

iPad’dan daha küçük olan ve tek elle tutulabilen Samsung Galaxy Tab, 380 gram ağırlığında ve 7 inç dokunmatik ekrana sahip. Optimize edilmiş kullanıcı arayüzü ile e-mail, sesli ve görüntülü arama, SMS/MMS veya sosyal ağ sayesinde kesintisiz iletişime erişilebiliyor.

Samsung’un e-okuma uygulaması “Readers Hub”, kullanıcılara dünya klasiklerinden en çok satan kitaplara kadar sınırsız bir dijital kitaplık olanağı sağlıyor. Readers Hub içeriğinde 21.8 milyonu ücretsiz olmak üzere 2 milyondan fazla kitap, 47 dilde 1.600’den fazla gazete ve 20 dilde 2.500’den fazla dergi barındırıyor. Aynı zamanda, film ve videolar dünyasının kapılarını açan “Media Hub” ve zengin müzik arşivine erişim sağlayan “Music Hub”’ı sunuyor.

3G HSUPA bağlantı, 802.11n Wi-Fi ve Bluetooth 3.0 özelliği ve HD video içeriği bulunan Galaxy Tab’in ön yüzde bulunan kamerası 3G üzerinden yüz yüze görüşme olanağı tanırken, arka tarafındaki kamerası fotoğraf ve video kaydı yapmaya imkan sunuyor.

FİYATI

Galaxi Tab’in fiyatına gelince. Kesin bir rakam söylenmemekle birlikte 1000 – 1200 dolar arasında satışa sunulacağı belirtiliyor.

iPad’in rakiplerinin bir bir piyasaya çıkmasıyla tablet bilgisayar konusunda büyük bir yarış yaşanacağı kesin. Şimdi gözler LG’de.

Samsung Galaxy Tab, Avrupa ve Kore pazarında Eylül ortasında, Amerika ve Asya pazarına ise Ekim ayında satışa sunulacak.

İşte Samsung Galaxy Tab’in tüm teknik özellikleri


Bir yanıt yazın

Connect with: