İşyerinde işten başka neler yapılır?

isyeri2

Çalışanların işyerindeyken günde en az bir saatini online bankacılık ya da tatil rezervasyonu yaptırmak gibi uğraşlarla geçirdiği belirtildi.

Çalışanların ofislerde en az bir saatini iş dışı faaliyetlerle geçirdiği belirtildi. Hatta yapılan araştırmada çalışanların onda üçünün kendi ayak işlerinin çalışmasından daha fazla zaman aldığını kabul ettiği belirtildi.

Çalışanların ofiste iş dışında banka işlemlerini yapma, emaillerine cevap verme, tatil araştırması yapma ve internetten alışveriş yapma gibi kişisel işleriyle meşgul olduğu kaydedildi. Bunun dışından hava durumunu kontrol etme, haber sitelerini okuma ve sörf yapma veya Twitter ve Facebook gibi sosyal sitelerini güncellediği belirtildi.

Yapılan araştırmada günü yüzde 88’inin işe ayrıldığı tespi edildi. 2 bin çalışanla yapılan araştırmada yedi kişisel işin her gün bir saat ayırarak iş saatinde yapıldığı kaydedildi.

Bunlardan en yaygını online banka işlemleri. Üçte biri düzenli olarak banka hesaplarını kontrol ettiğini kabul etti. Diğer düzenli yapılan işler arasında indirimleri takip etmek, internet sitelerinde alışveriş yapmak. Tatil rezervasyonu ve son sportif haberler de işyerinde kontrol edilen şeyler olarak öne çıkıyor.

Yüzde 22’si bu gibi işleri akşam hep evde yaptığını söylerken yüzde 20’si işyerinde sıkıldığı için böyle işleri işyerinde yaptığını belirtti.

İşte İngiltere’de yapılan araştırmada işyerinde iş dışında en çok yapılan on popüler iş:

1. Online bankacılık
2. Hava durumunu kontrol etmek
3. Kişisel işleri kontrol etmek
4. Haber sitelerini okumak
5. Tatil araştırması yapmak
6. Faturaları ödemek
7. Kıyafetleri online olarak gözden geçirmek
8. Sosyal medya sitelerini güncellemek
9. Arkadaşları aramak
10. Online kıyafet satınalmak


Bir yanıt yazın

Connect with: