Windows’u ilk günkü gibi çalıştırmak.

Tertemiz, hızlı bir Windows istiyorsanız baştan kurmanıza gerek yok. Bu bedava araç size yeter!

Windows’u uzun zamandır kullanıyorsanız zaman içerisinde biriken geçici dosyalar sistemin yavaşlamasına neden olabilir. Bu durumda pek çok kullanıcı için bilgisayarı biçimlendirmekten başka çare kalmaz. Ama DrivePurge adlı minik ve ücretsiz bir uygulama bu konuda sorununuza çok daha uygun bir çözüm getirebilir.

Kurulum gerektirmeden sabit disk veya USB diskten çalışabilen DrivePurge, 750’den fazla programı tanıyabiliyor. Bu programları ve sistem bileşenlerini tarayan uygulamaburalardaki gereksiz dosyaları tespit ederek temizliyor. Tüm sürücüler veya klasörler içerisinde tarama yapabilen DrivePurge, kullanıcılardan veya programlardan kalan gereksiz dosyaların yanı sıra sistem dosyalarını da inceleyerek kayıt defteri gibi önemli alanlardaki sorunları da temizlemeyi hedefliyor.

Bu alanda çok daha gelişmiş alternatifler olmasına rağmen eğer ihtiyacınız ufak ve kurulum gerektirmeden hızlı çalışabilecek bir uygulama ise DrivePurge’i deneyebilirsiniz. Şu adresten indirebileceğiniz DrivePurge’ün çalışması için sisteminizde .Net Framework 2.0’ın yüklü olması gerekiyor.


Bir yanıt yazın

Connect with: