Ünlü PS3 hacker’ı meydan okudu

Uslanmayan PS3 hacker’ından Sony’ye: “Beni durdurmak için öldürmen gerekiyor!”

Sony’nin hacker’lara karşı verdiği mücadele beklediğinden çok daha zor geçiyor. Özellikle graf_chokolo olarak tanınan ve Linux’u PlayStation 3’e tekrardan sokmaya and içmiş bir hacker, Sony’e meydan okudu.

Kendini takip edenlere ve Sony için yazdığı uzun yazıda hacker, bilgisayarına Sony tarafından el konulduğunu ve dev şirketin kendini tehdit ettiğini söylüyor; “Sony eğer iş birliği yapmazsam bana 750 bin euro ceza kesmekle tehdit ediyor. Hapis ya da para cezası umrumda değil. Beni tanımıyorlar. Para cezasını ikiye katlayabilirler bu ancak bana daha çok motivasyon verir. Bilgi olmadan paranın hatta hayatın benim için bir anlamı yok. Sistematik bir beynim var ve bilgiyle besleniyor.

Sony yeniden başarız oldun, eşyalarımı aldın ama beynim hala özgür ve sen onu kontrol edemezsin. Onlar yalnızca araç, yenilerini alır ve devam ederim elimizden aldığın Linux’u PS3’e tekrar getiririm. Beni durdurmak istiyorsan, beni öldürmen gerekiyor çünkü programlama olmadan yaşayamam. Nerede yaşadığımı ve kim olduğumu biliyorsun gel de al beni!”

 


Bir yanıt yazın

Connect with: