Kahve olmadan çalışmaya başlamam diyenler !

kahve

Biz sabahları kahve bağımlıları, kahve tanelerini keşfedenlere çok şey borçluyuz. Sabahlara kahveolmadan başlama düşüncesi korkunç!

Bugün kahve çekirdeklerinin Etiyopya’ dan gelip, Araplar tarafından dünyanın geri kalanına dağıtıldığını biliyoruz. Bilmediğimiz şey ise kahvenin içinde bulunan antioksidanlardır. Antik dünyada kahvenin mistikgüçleri olduğuna inanılıyordu. Son araştırmalarda kahvenin sağlığa yararlı olduğu desteklenmiştir. Çayda bulunandan dört kat fazla antioksidan içerdiği söylenir. Çalışmalar ayrıca kahvenin yeşil çay ve kakaodan daha fazla antioksidan içerdiğini göstermektedir. Ancak sağlık uzmanları bu lezzetin günde 2-3 fincandan fazla içilmemesi gerektiğini söylüyor.

Peki kahvenin içindeki antioksidanlar nelerdir? Kahvedekiantioksidanlara “polifenol”denir. Ayrıca, flavonoidler, proantosiyanidinler, stilbenler, lignin, sinamik asit, kumarinler, lignanlar ve benzoik asitleri içerir. Kahvedeayrıca yüksek seviyede klorojenik asit ve kafeik asit denengüçlü bileşenler vardır. Birçok kişi için kahve bu antioksidanların tek kaynağıdır. Kinolonlar denen başka bir antioksidan grubu, vücudun insüline yanıtını arttırarak şeker hastalarına yardımcı oluyor. Kahvede ayrıca tokoferol ve magnezyum gibi minerallerden bol miktarda bulunur ve bunlar glikoz metabolizmasına yardımcı olur. Trigonellin kahveye acımsı tadını, aromasını ve kokusunu veren başka bir antioksidan olup aynı zamanda antibakteriyal ve diş çürüklerini önler. Kahvenin içindeki antioksidanlar sayısızdır. Diğer bir iyi haber ise kahve çekirdekleri kavrulduğunda antioksidan etkinlikleriartar. Eğer kahvenizin antioksidan etkinliğini arttırmak istiyorsanız, kahve çekirdeklerinizi uzun süre kavurun.

Kahvenin Faydaları;

-Karaciğer kanseri riskini neredeyse yarıya indirir.
-Kahvedeki antioksidan bileşikler alzhaimer, parkinson ve tip 2 diyabet gibi birçok hastalık için yararlıdır.
-Beyin ve sinir sistemini uyararak uyanıklık ve zihinsel aktiviteyi arttırır.
-Bazı insanlar baş ağrısını geçirmek ve konsantrasyonu arttırmak için kahve içerler
-Bazı çalışmalar depresyon geliştirme eğilimini azaltmaya yardımcı olduğunu iddia ediyor.
-Kahve içmek ayrıca safra taşı riskini azaltır ve inmeyi önler.
-Kahve aynı zamanda karaciğer performansını artırmaya yardımcı olur, bu karaciğer sirozunu önler
-Kahve ayrıca mide ekşimesi ve osteoporoz ile başa çıkmak için faydalıdır.

Bu yüzden ister italyan ister irlanda isterse organik veya dondurulmuş olsun, en sevdiğinizkahveyi bir fincana doldurun ve bir kupa dolusu antioksidanı eşşiz kahve kokusu eşliğinde için. Antioksidanlarla vücudunuzu toksinlerden arındırın.

Kaynak:

http://www.buzzle.com/articles/antioxidants-in-coffee.html


Bir yanıt yazın

Connect with: