Facebook’a taşınan gazete…

“Bir gün herkesin sitesi olacak” sözü, yerini “Bir gün herkesin Facebook sayfası olacak”a bırakıyor.

Facebook giderek daha da büyüyen bir sosyal ağ. Fakat bu büyüme sadece siteye kayıtlı kullanıcı sayısıyla ölçülemez. Büyüme; aynı zamanda Facebook üzerinde yapılan yenilikler ile de ölçülür. Bu haberimizse Facebook’un aslında ne kadar büyüdüğü ve yenilikleri de beraberinde getirdiğiyle alakalı.

The Rockville Central olarak bilinen bir gazete, internet sayfasından vazgeçerek kendisini Facebook’a resmen taşıdı. Gazete çok farklı bir yenilikte bulunmanın ilk adımını attığı gibi, aynı zamanda da Facebook üzerinden neler yapılabileceğine ve insan bağlantılarının ne şekilde gazeteye yarar sağlayabileceğine çok büyük bir örnek teşkil ediyor.

Takipçilerinden tam not alan site, özellikle okuyucularının kendi yorumlarını yapabilmelerini sağladığı için şu an çok revaçta. Twitter üzerinden de buna benzer bir sistem, geçtiğimiz aylarda denenmişti. Fakat hem Facebook’un inanılmaz üye rakamı, hem de yazılabilecek metinlerin 140 karakterle sınırlanmıyor olması, onu böyle bir iş biçilmiş kaftan yapıyor.

Site’nin yaptığı bir araştırmaya göre her ay 30 milyar parçadan fazla içerik Facebook bünyesinde kendisine yer ediniyor. Hal böyle olunca da bu tarzdaki haber kanalları için Facebook, yine harika bir yer olarak karşımıza çıkıyor.

Belki herkese hitap eden bir yöntem değil bu ama özellikle haberlere yorum yazmayı seven ve haberlerinin beğeni değerlerini merak edenler için bambaşka bir yapı. Hem belli mi olur, belki de bir iki büyük firmanın katılımıyla bu hareket yeni bir trende dönüşür.

 


Bir yanıt yazın

Connect with: