Dev Upload Sitesi Kapandı ! (Mega Upload)

Dünyanın en popüler dosya paylaşım portallarından biri olan Megaupload kapatıldı. Sitenin kurucusu ve bir kısım çalışanları; müzik ve film gibi milyonlarca içeriğin illegal bir şekilde paylaşılmasından suçlanıyor. ABD Adalet Bakanlığı, megaupload sitesinin “ülke tarihindeki en büyük telif hakkı suçundan birini oluşturduğu” açıklamasını yaptı. Megaupload’ın telif hakkı sahiplerini 500 milyon dolarlık bir zarara uğrattığı sanılıyor.

DEV SİTE EKRAN KARARTTI
Wikipedia’nın Çarşamba günü SOPA ve PIPA için 24 saat süresince ekran karartma kararı almasının ardından Megaupload’ın kapatılması, ABD hükümetinden gelen bir misilleme olarakyorumlandı.

Megaupload’ın kapatılmasının ardından çeşitli şirketlere saldırılar düzenleyen ve dünyanın dört bir yanından destekçisi olan Anonymous isimli hacker grubu ise ABD
Adalet Bakanlığı ve Universal Music Group şirketinin de aralarında bulunduğu bir kısım devlet kurumlarının internet sayfalarına saldırılar düzenledi.

Wikipedia’nın kurucusu Jimmy Wales, Çarşamba günü gerçekleşen protestonun ardından 162 milyon kişinin kendilerini desteklediğini açıklarken, kendilerini destekleyen senatör sayısının da 4’ten 35’e yükseldiğini kaydetti.

Megaupload’ın kapatılmasıyla birlikte Rapidshare gibi diğer paylaşım portallarının durumu da belirsizliğini koruyor. Her ne kadar illegal dosya paylaşımına aracılık etseler de, aylık ücretini ödeyerek bu portallardaki hesabını kullananlar da var ve bu sitelerin kapatılması demek birçok kullanıcının da mağdur olması anlamına gelecek.

Kaynak: CHIP Online www.chip.com.tr


Bir yanıt yazın

Connect with: