Çakma çin malı cihazlara dikkat !

akillitelefon

İnternet üzerinden Çin’den getirdikleri sahte akıllı telefonları kendi yaptırdıkları kutulara koyarak gerçek gibi pazarladıkları iddia edilen 5 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Şüphelilerle birlikte 325 adet telefon ile 200 adet gerçeğine çok benzeyen kutu ele geçirildi. Telefonu satın alan kişilerin orijinal olmadığını bildiğini söyleyen şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne müracaat eden 27 yaşındaki bilgisayar teknisyeni A.K. internet üzerinden kargo yoluyla satın aldığı akıllı telefonunun sahte olduğunu söyleyerek şikayetçi oldu. Mağdur sayısının hızla artması üzerine polis tarafından soruşturma açıldı.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği yetkilileri kısa sürede internet üzerinden satış yapan şebeke elemanlarına ulaştı. Önceki gün yapılan baskında Mahmut C.A. (26), Ömer A. (34), Adnan A. (24), Abdülvahap A. (41) ile Eşref Y. (30) gözaltına alındı. Şüphelilerin Aksaray bölgesinde depo olarak kullandıkları bir daireye baskın yapan polis Çin’den getirildiği tespit edilen aslına çok benzeyen 325 akıllı telefon ile Türkiye’de yapıldığı tespit edilen 200 adet telefon kutusu ele geçirildi. Şüphelilerin telefonları bu kutulara koyarak orijinal gibi kargo ile müşterilere gönderdiği öğrenildi.

Poliste yapılan sorgulanan şüpheliler telefonu satın alan kişilerin orijinal olmadığını bildiklerini söylediler. Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.


Bir yanıt yazın

Connect with: