Yan sanayi adaptör kullanmayın!

sarj

Apple, iPhone’u şarj ederken gerçekleşen talihsiz olaylara karşı bu önemli uyarıyı yaptı!

Haziranın ilk haftasına girildiğinde, Apple çok korkutucu bir haber ile karşılaşmıştı. Çin’de yaşayan 23 yaşındaki bir kadın, iPhone 5’in yol açtığı elektrik kaçağı yüzünden çarpılmış ve hayatını kaybetmişti. Telefon şarj anındayken gelen aramayı cevaplayan Ma Ailun isimli şahısın ölümünün kendi ürünleri aracılığı ile gerçekleştiğini belirten Apple, bu trajik kazanın ardından Ailun ailesine baş sağlığı mesajları göndermişti.

Olayın gerçekleştiği günden bu yana konu hakkındaki araştırmalarını sürdüren Apple, böyle bir ölüme neyin sebebiyet verdiğini en kısa sürede bulacağını beyan etmişti. Çin polisi ile de yakinen çalıştıklarını bildiren yetkililer, bugün itibari ile ülkedeki iPhone kullanıcılarının her ne olursa olsun orijinal Apple adaptörü kullanmaları gerektiğini bildirdi. İlk olarak kendi resmi sitesinde gözüken haber, kısa süre içerisinde Çin’deki resmi Apple sitesinde de boy gösterdi. Sayfanın direk olarak giriş bölümüne yerleştirilen bir dizi teklif, temelde ülkede an itibari ile satışta bulunan tüm orijinal Apple adaptörlerini gösteriyor.

Firmanın adaptör konusuna bu kadar takılması ise, gelen son raporların, ölüm anında kullanılan adaptörün yan sanayi olduğunu işaret etmesinden kaynaklanıyor. Nitekim halen olayın nasıl geliştiği hakkında net bir Apple açıklaması gelmiş durumda değil.


Bir yanıt yazın

Connect with: