Windows Embedded Automotive 7 Detroit’i Bekliyor

Microsoft, otomobiller için geliştirdiği yeni Windows sürümünü 10-23 Ocak tarihlerinde düzenlenecek Detroit Auto Show‘da sergilemeyehazırlanıyor. Yeni Windows Embedded Automotive 7 özellikleriyle otomobilleri daha kaliteli bir mekan haline getiriyor.

Daha önce Microsoft Auto olarak adlandırılan özel Windows sürümü, otomobillerde yüksek teknoloji desteği sunmayı hedefliyor. Windows’un araç yazılımını kullanların başında gelen ve kendine ait Ford SYNC sistemini oluşturan Ford mobil uygulamaları da işin içine ekleyerek bu deneyimi yükseltmişti.

Ford, Nissan ve çeşitli otomobil üreticilerinin araçlarında kullanacağı Windows Embedded Automotive 7, yüksek görsel görüntü desteği sunacak. Silverlight ile Tellme adlı ses komutu tanıma sisteminin en güncel halini kullanacak.

İletişim, eğlence ve bilgiyi araçlara entegre eden Windows araç yazılımı; etkileşimli arayüzü, bluetooth, harita ve 3. parti uygulamalarla da sürücülere araç içinde destek olacak.

Bu alanda rakipsiz görülen Microsoft, görünüşte bir zamanlar herkesin kişisel bilgisayar sahibi olmasını hedeflerken bugün de herkesin aracında bir bilgisayar olması için çabalıyor.


Bir yanıt yazın

Connect with: