Windows 8’de 3 boyutlu masaüstü olacak!

Windows 8’de 3 boyutlu masaüstü olacak!

Windows 8’in yeni masaüstünün adı ortaya çıktı! Masaüstü’nün yeni özellikleri ise bakın nasıl olacak.

Şu ana kadar Windows 8 hakkında çok fazla bilgi ortaya çıkmasa da, yeni işletim sisteminin bir masaüstü hizmeti olacağını ve bulut teknolojisini kullanacağını biliyoruz.

Winrumors ise yeni Windows 8 kullanıcı arayüzünün adının “Wind” olabileceğini ortaya çıkardı. Masaüstü, 32bit ve 64bit sürümlerde sunulacak ancak ikisi arasında bir fark var: 64bit sürüm, Windows’u bir sonraki jenerasyona taşıyan tam 3 boyutlu bir masaüstüne sahip olacak. Yeni masaüstünün nasıl görüneceği şu an bilinmese de Windows 7’deki masaüstünün 3 boyutlu bir sürümüne benzeyebilir.

Sadece son teknolojilere sahip dizüstü ve masaüstü PC’ler 3 boyutlu masaüstünü çalıştırabilecek. “Wind”, 170MB video belleği gerektiriyor ve sadece 64bit makinelerde çalışıyor.

Siteye göre Windows 8 kullanıcının alışkanlıklarına kendini uyarlayacak ve masaüstünü, simgeleri, kısayolları bunlara göre özelleştirecek. Windows 8’de geliştirilmiş bir ‘Hazırda bekletme’ işlevi de olacak, bu sayede bilgisayar 3-8 saniye arasında uyku moduna geçebilecek.


Bir yanıt yazın

Connect with: