Trafikli Navigasyon Türkiye’de.

İki dakikada bir güncellenen trafik yoğunluk bilgisiyle navigasyonu birleştiren Piranha Trafikli Navigasyon, Türkiye’de.

Navigasyon markası Piranha tarafından geliştirilen sistem sayesinde sürücüler, trafiğin yoğun olduğu yollardan daha az yoğun ya da tamamen açık olduğu yollara navigasyon sistemi tarafından otomatik olarak yönlendirilerek hem yakıttan hem de zamandan tasarruf sağlamış olacaklar.

Piranha’dan yapılan açıklamada, sürücülerin bugüne kadar web siteleri veya çeşitli cep telefonu yazılımlarıylatrafik durumuna bakıp hangi yoldan gideceklerine anlık olarak karar vermeye çalıştıkları, hem trafik bilgisi içeren hem de navigasyon yapan bir yazılım veya navigasyon cihazı konseptinin yeni Piranha ürünüyle Türkiye’ye geldiği belirtildi.

Genel Müdürü Tuğrul Verkaya, Piranha Trafikli Navigasyon’la sadece adres bulmaya yarayan değil aynı zamanda trafikten de uzak tutan cihaz döneminin başladığını söyledi.

Basın bülteninde yer alan bilgiye göre yapılması gereken, gidilecek adres tanımlandıktan sonra “Trafikten Kaçın” tuşuna bir kez basmak. Sistem o anki trafik bilgisini dikkate alarak, trafiksiz veya en az trafikli yollardan hedefe rota çizerek sürücüyü yönlendiriyor.

Piranha Trafikli Navigasyon İstanbul’un dışında Ankara, İzmir, Bursa ve bazı şehirlerarası yolları da kapsıyor. Eylül sonunda çıkacak güncellemeyle kapsama alanını 20 ile çıkarılacak.

Verkaya, sistemin her iki dakikada bir trafiği analiz edip, kullanıcılara en güncel trafik durumunu sunduğunu söyledi. “Trafikte sıkışmalar aniden olabiliyor bu yüzden güncelleme sıklığı çok önemli. Geç gelen bilgi hiçbir işe yaramaz. Biz bu yüzden 15 dakikada bir güncellemeye sahip radyo frekansı üzerinden yayın yapan ucuz TMC-RDS sistemi yerine, daha fazla yatırım maliyeti gerektiren ancak 2 dakikada bir güncelleme imkanıyla en güncel trafik bilgisini veren TMC-ONLINE sistemini kullandık” dedi.

Aylık abonelik ücreti bulunmayan sistemde 81 ili kapsayan en güncel Navteq Türkiye haritası kullanılıyor. Ömür boyu sınırsız trafik servisi de dahil olmak üzere satışfiyatı 49 USD olarak belirlenmiş. Şimdilik Android Market’tan cep telefonlarına indirilebilen sistem Eylül ayından itibaren Apple Store üzerinden de iPhone kullanıcılarına ulaşacak.


Bir yanıt yazın

Connect with: