iPad 2 sahneye çıktı

iPad artık daha ince, daha hafif, güçlü ve FaceTime yetenekli!

iPad 2 sonunda resmileşti. Bu yılki telaşlı tablet mücadelesinde Android tabanlı rakipleri karşısındaki yerini alan iPad 2, selefine kıyasla daha narin bir fiziksel yapı ve birkaç donanımsal güncelleme ile boy gösteriyor. iPad 2 hakkında bilmeniz gereken ilk şey siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneğinin sunulacak olması.  13.4mm kalınlığındaki iPad’e göre daha ince olması beklenen iPad 2’nin kalınlığı yalnızca 8.8mm, ağırlığı ise 590gram. Yürütülen tahminlere yakın biçimde önde VGA kamera, arkada ise 720p tanımlı kamera  bulunmakta.

İPhone ve iPod Touch  modellerinde olduğu gibi tümleşik jiroskop barındıran iPad 2 yeni A5 mikromimarili çip ile güçleniyor. Apple’a göre A5 çift çekirdekli işlemcisi, tek çekirdekli A4 işlemci kadar enerji tüketiyor ancak 2 kat daha fazla işlem, 9 kat daha fazla grafik  performansı sağlıyor. Yeni tabletin batarya ömrü 10 saat düzeyinde sabit kalıyor, dokunmatik ekran hala 9.7inç ebadında ve 1024×768’lik LED backlit-LCD özelliğini taşımakta.

Apple  ilk kez iPad 2’ye  özel bir kılıf  üretti. Basın toplantısında tanıtılan yeni kılıf  sadece ekranı örtüyor. Uzay elbisesi yapımında kullanılan maddeden yapıldığı belirtilen  kılıf  kapağı kapatıldığında tablet bilgisayar ”uyku moduna” geçiyor, açıldığında ise yeniden aktif  hale geliyor.

iPad 2 ile gelen bir başka yenilik ise HDMI arayüzü. Böylelikle tablet bilgisayarın herhangi bir HDMI bağlantılı monitöre bağlanarak kullanılabilecek. Kısacası artık  iPad 2′yi büyük ekranda kullanma şansı da doğacak.

iOS 4.3 işletim sistemiyle yüklenen iPad 2, yeni versiyon yazılım tabanında Face Time gibi güzellikler öneriyor. Ayrıca Safari tarayıcısının, Nitro Javascript motoruyla  güncellenen daha hızlı bir versiyonu da yazılım arşivinde yer almakta. iTunes paylaşımı, AirPlay gelişimleri ve kişiselleştirilebilir fonksiyonlar içeren yeni  iPad 2 ‘sessiz’ ve ‘kilitleme’ butonlarına da sahip.

İkinci nesil iPad ilk olarak Amerika’da 11 Mart günü piyasaya sürülecek, fiyatlar ilk iPad’in fiyatları ile benzeşiyor:

– WiFi  – 16GB, 499$ | 32GB, 599$ | 64GB, 699$

– WiFi+3G – 16GB, 629$ | 32GB, 729$ | 64GB, 829$

Apple iPad 2’nin Avustralya, Avusturya, Belçika, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Japonya, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Portekiz, İspanya, İsveç Lüksemburg İsviçre ve İngiltere’de 25 Mart günü piyasaya sürüleceğini açıkladı.

Ayrıca iOS güncellemesi  sadece iPad 2’ye özel değil. İlk nesil iPad’ler, iPhone 3GS ve 4 ve üçüncü-dördüncü nesil iPod Touch yazılım tabanları 11 Mart günü iOS 4.3 versiyonuna yükseltilebilecek hem de ücretsiz olarak.


Bir yanıt yazın

Connect with: