Nedir bu “Backlink” ve ne işe yarar ?

 

Öncelikle Backlink nedir?

Backlink başka bir siteden sizin sitenize verilen linkle verilen addır. Backlink’in Türkçe çevirisi “arka bağlantı” veya “geri besleme” diye tercüme edebilirsiniz. Neden backlink almalıyız? Çünkü çok fazla backlink demek sitenizin o kadar çok reklamı ve bir o kadarza ziyaretçi anlamına gelir.

Backlink’in yararları nelerdir?

a -Arama motorlarında sitenizin daha üst sıralarda çıkmasına yarar. Bu sebeple daha fazla giriş ve hit alırsınız.

b –Pagerank arama motorlarının verdiği puanlama değerinizin artmasına yardımcı olur.

Backlink alırken şu asla unutulmamalıdır, eğer kötü bir siteden backlink alırsanız yukarıdakilerin tam tersi olabilir.

Backlink’in zararları nelerdir?

a -Yeni bir siteniz var ise bir anda çok fazla backlink almak sizi sandbox(kara liste)’ye düşebilir. Yeni başladıysanız veya siteniz daha yeni ise backlink sayınızı ölçülü belirlemelisiniz.

b – Nofollow link alımı arama motorları açısından sıralamanızı olumsuz etkileyebilir şeklinde bir düşünce vardır ancak bu gerçeği yansıtmamaktadır.

Peki nasıl yapılır bu backlink ?

Backlink Örnekleri :

Görsel HTML Code : <a href=”https://www.teknolojik-blog.com/” title=”Teknolojik bilgi rehberiniz” rel=”dofollow” target=”_blank”><img src=”https://www.teknolojik-blog.com/wp-content/uploads/2013/09/Teknolojik-Blog-Logo-V1-150×150.jpg”></a>

Yukarıdaki Link Nasıl Görünür ?

 

Text HTML Code : <a href=”https://www.teknolojik-blog.com/” title=”Teknolonin kalbi burada atıyor” rel=”Teknolojik Blog”>Teknolojik-Blog.Com</a>

Görünüm : Teknolojik-Blog.Com

Teknolojik-Blog.Com
Aziz Ozdemiroglu


Bir yanıt yazın

Connect with: