Android 4.0’daki can sıkıcı sorunlar!

Merakla Android 4.0’u bekliyorsanız, bu küçük sorunların canınızı sıkmayacağından emin olun!

Google’ın mobil platformunun son sürümü Android 4.0 “Ice Cream Sandwich”, hepimizi heyecanlandıran yeniliklerle dolu olarak geliyor. Bununla birlikte yeni Android’in can sıkan bazı sıkıcı yanları da yok değil. Bir Galaxy Nexus sahibi olmayı düşünüyorsanız veya sahip olduğunuz cihaza bir Android 4.0 custom ROM’u kurmayı planlıyorsanız, sizlerle paylaşacağımız bu sorunları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz:

Kişi fotoğraflarında düşük çözünürlük sorunu: Android’in önceki sürümlerinde kişi resimleri oldukça küçük olduğundan, düşük çözünürlüklü kişi resimleri sorun olmuyordu. Ancak Galaxy Nexus’da kişileriniz için ideal olarak 700×700 ölçülerinde bir görsele ihtiyacınız var. Yüksek çözünürlüklü fotoğraf, her ne kadar iyi bir özellik de olsa cihaz, fotoğrafları Facebook’dan otomatik olarak çekemediği ve daha kötüsü Google kişi eşitlemede çözünürlük düştüğü için dezavantaj halini alıyor.

Facebook Kişi eşitleme Android 4.0’ı desteklemiyor: Az önce söylediğimiz gibi Android 4.0’ın resmi uygulaması, Facebook’daki yüksek çözünürlüklü kişi fotoğraflarını alamıyor. FriendCaster gibi üçüncü parti çözümleri de çalışmıyor. Kişilerinizin yüksek çözünürlüklü fotoğrafını almak için şu an tek çözüm, tüm arkadaşlarınızın bir Google+ hesabına sahip olmasını ummaktan geçiyor.

Menü düğmesinin yokluğu sıkıcı: Önceki tüm Android cepleri, bir menü düğmesine sahipti. Bunun uygulama içi menülerle değiştirilmesine alışmanız uzunca bir zamanınızı alabilir. Birçok üçünücü parti uygulamanın klasik menü düğmesini kullanması da başka bir sorun.

Konuşmadan metne dönüştürme çok iyi değil: Mobil işletim sistemi geliştiricileri, son zamanlarda popüler hale gelen sesli giriş üzerinde var güçleriyle çalışıyorlar. Ancak bu işin o kadar da kolay olmadığı açık. Android 4.0’ın ses algılama yeteneklerinin, Siri’deki kadar iyi olmadığını söyleyebiliriz.

Yüz ile kilit açma sorunlu: Güvenlikten çok gösteriş amaçlı bir özellik olan yüz ile kilit açma, bir PIN koduna göre hem daha güvensiz, hem de daha yavaş olabiliyor. Bulunduğunuz ortam karanlık olduğunda cihaz yüzünüzü göremediğinden çalışmayabiliyor.

Tüm uygulamalarla uyumlu değil: Bazı oyunlar Gingerbread’de düzgün bir şekilde çalışırken, Ice Cream Sandwich’de çalışmayabiliyor. Twitter’da tweet listesini kaydırırken yavaşlamalar yaşayabiliyorsunuz. Ancak geliştiricilerin zamanla bu sorunları çözeceklerini düşünüyoruz.


Bir yanıt yazın

Connect with: