HTC Android İle Katlanarak Büyüyor

Akıllı telefon pazarında Android’li cihazlarıyla dikkat çeken HTC, 3. çeyrek sonuçlarına göre kazancını ikiye katladı. Satışları beklentilerin üzerinde seyreden şirket, yıl sonunda da ses getirebilir.

Tayvanlı üreticinin satışları Eylül ayı itibariyle 878 milyon dolara ulaşarak geçen yılın aynı dönemini ikiye katlıyor. Üçüncü çeyrek kazancı 1,072 milyar dolardan 2,458 milyar dolara çıkan HTC’nin durumu, yatırımcılar tarafından da iyi ve istikrarlı olarak yorumlanıyor.

Uluslararası araştırma şirketi Gartner bu yıl içinde Android’in 2. en büyük mobil işletim sistemi olacağını söylerken, HTC de Android’i cihazlarında en iyi şekilde kullanan markalardan biri olmuştu.

Google markalı Nexus One’ın da üreticisi olan HTC, önümüzdeki günlerde Windows Phone 7 ile aynı dönemde piyasaya yeni yeni akıllı telefonları Desire Z ve Desire HD ile çıkaracak. Mobil cihaz üreticileri arasında 4. sırada gösterilen HTC’nin bu başarılı çizgisini devam ettirmesi üst sıradaki isimleri ve Apple’ı kesinlikle düşündürecektir.

Android’li tablet dedikodularını da büyük ihtimalle doğrulayacak olan HTC, çıkardığı giriş seviye Android’li cihazlarla yıl sonunu da benzer bir tabloyla kapatabilir.


Bir yanıt yazın

Connect with: