Facebook Kasabası !

facebookkasaba

Facebook, kendi çalışanları için aldığı bu kararla yine “yok artık” dedirtiyor!

Facebook, çalışanlarının yaşam alanı sorunlarını çözmek için kendi kasabasını kurmaya karar verdi. Ünlü bir mimarlık ve inşaat şirketiyle inşaatın tamamlanması için 120 milyon dolara anlaşan Facebook, 394 evden oluşacak 210 bin metre karelik alana kurulacak olan kasabada yüzme havuzları, al ve çık (ödeme yapmadan alışveriş) tarzında marketler, restoranlar, kafe ve barlar yer alacak.

Anton Mello ismi verilen proje, Kaliforniya’da Mello Park’a komşu olacak. Böylece Facebook çalışanları evlerinden çıkıp doğayla baş başa kalarak rahatça spor yapıp sağlıklı yaşayabilecekler. Ayrıca, kasabadan Facebook kampüsüne olan mesafe de bisikletle kolayca kat edilebilecek kadar yakın olarak tasarlanmış ve bu yolların üzerinde bisiklet parkurları yer alacak.

Facebook ayrıca, projedeki 15 evi, “düşük maliyetli kiralık ev” olarak düşünmüş. Bu da Silikon Vadisi’nde sürekli artan kiralarla baş edemeyen genç girişimcilere veya bölgede ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara, çok düşük fiyatlarla ev kiralama şansı yaratacak. Evlerin kiraları 55 yıl boyunca düşük tutulacak.

Projede 35 stüdyo daire, 208 1+1 ev, 139 2+1 ev ve Facebook yöneticilerine özel olarak 12 adet 3+1 ev bulunacak.

Kasabanın inşaatı için kazı çalışmaları bu ay başlıyor. İnşaatın tamamlanması ise 24 ayı bulacak.

Kaynak : Chip Online


Bir yanıt yazın

Connect with: