Facebook’ta 3 önemli tehlike!

Artık herkes facebook.com uzantılı e-posta sahibi olabilecek…

Birçoklarının hayatını kolaylaştıracak bu yenilik, büyük riskleri de beraberinde getiriyor. İşte uzmanların facebook kullanıcılarına yaptığı uyarılar:

Facebook, e-posta hizmetini, internette yeni bir çığır açacak gelişme olarak görüyor.

Yeni site, e-posta hizmetinin yanı sıra, online chat, anlık mesajlaşma ve paylaşım imkanlarını sunacak. Facebook kullanıcıları, arkadaş listelerinde olmayan ya da Facebook kullanmayan kişilerle de e-posta alışverişi yapabilecek, mesajlaşabilecek.

Bilişim güvenliği konusunda uzman Sophos şirketi, Facebook’un yeni e-posta hizmeti ile artan riskler konusunda kullanıcıları uyardı. Sophos’a göre yeni sistem, yalnızca internetkullanıcılarının değil, dolandırıcıların da popüler sosyal paylaşım sitesine olan ilgisini artıracak. Facebook platformuna yönelik siber saldırılar daha da yoğunlaşacak, kullanıcıların kişisel bilgilerinin çalınması riski artacak.

Korsanların alanı genişleyecek

Facebook’un e-posta servisi ile birlikte kullanıcıların hesapları artık yalnızca arkadaşları, üye oldukları gruplar ve beğendikleri sayfalarla ilişkili kalmayacak. Kullanıcıların hesapları,mesaj alışverişinde bulundukları çok daha geniş bir kitleye ulaşacak. Bilgisayar korsanları e-posta ya da Facebook hesaplarını kırarak, diğer kullanıcıların bilgilerini ele geçirme konusunda daha fazla imkâna kavuşacak.

Spam mesajlara dikkat

Sophos, spam mesajların giderek artan bir şekilde çalıntı Facebook hesapları üzerinden gönderildiğine dikkat çekiyor. Birçok internet kullanıcısı, klasik e-posta hesaplarına gelen sahte ve spam mesajlar konusunda bilinçlenmişken, Facebook’ta arkadaşlarının accountlarından sahte mesajlar gelebileceğini düşünmüyor.

Birçok kullanıcı arkadaşlarının hesaplarının başkalarının eline geçtiğinden habersiz bir şekilde, bu mesajlara kanabiliyor. Üstelik mesajlar yalnızca spam reklam değil, internette dolandırıcılık amacı da taşıyabiliyor.

Facebook’un kaydettiği veriler

Sophos’un güvenlik uzmanlarından Graham Cluley, üçüncü tehlikeye dikkat çekerken şunları söyledi:

“Facebook kullanıcıları, herhangi bir kişiyle yaptıkları yazışmaların ve paylaşımın tamamının Facebook tarafından arşivlendiğini bilmeli. Bu bilgilerin kötü niyetli kişilerin eline geçmesi durumunda ne şekillerde kullanılabileceği,  kaygıları artırıyor.”

Bilişim güvenliği konusunda uzman olan Sophos şirketi, yeni e-posta ve mesajlaşma platformunu deneme amaçlı olarak kullanıma açan Facebook’un bilgisayar korsanlarına karşı güvenlik sistemlerini güçlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Kullanıcılar ne yapmalı?

Sophos, bilgisayar kullanıcılarına da, Facebook şifrelerini kırılması zor bir şekilde oluşturmaları, bilgisayar güvenlik programlarını sürekli olarak güncellemeleri ve Facebook’ta profillerine ekledikleri uygulamalar konusunda dikkatli olmaları çağrısında bulundu.


Bir yanıt yazın

Connect with: