Aston Martin’den Petrol Şeyhlerine Özel Araç

950 beygirlik, petrol zenginlerini bile düşündürecek bedelle, Bugatti Veyron’a bile kafa tutabilecek bir otomobil düşünün: Ve karşınızda Aston Martin Super Sport!

Aston Martin, Bugatti Veyron’a kafayı fena takmış gibi. Aksi olsa, çift turbo motorlu, hemen hemen 1000 beygirlik bir araç üretmezdi. İngilizler, One 77 modeli ile yetinmeyenlere 6 milyon euroluk fiyatıyla (12 Milyon TL), bu muhteşem kara roketini sunuyor. Peki Super Sport, Bugatti Veyron hayranlarının kalbini nasıl çalabilir?

Dört kat yüksek fiyatıyla bu pek de kolay değil aslında. Bununla birlikte Aston Martin, tasarım açısından daha iddialı. 8 silindirli, 5.4 litrelik ikiz turbo motorları 950 beygir güç üretebiliyor. Manuel şanzıman ve otomatikleştirilmiş F1 şanzımanı birlikte sunuluyor. Karbon-seramik frenler, 100 kilometreye 2.8 saniyede ulaşabilme kapasitesi ve 390 kilometrelik son hızı da, aracı iddialı kılıyor. Eğer arka bahçemizde petrol kuyusu bulursak, ilgilenmeyi düşünebiliriz. Roket, birkaç ay içerisinde piyasada(!) olacak.


Bir yanıt yazın

Connect with: