Android ‘Ice Cream Sandwich’ ne getirecek?

Yeni Android ‘Ice Cream Sandwich’in çıkış tarihi, sunduğu yenilikler ve fazlası. Hepsi burada!

Google’ın mobil işletim sistemi Android’in bir sonraki sürümü ‘Ice Cream Sandwich’e giderek yaklaşıyoruz. Ice Cream Sandwich’in sürüm numarası 2.4 mü veya 4.0 mı olacak henüz belli değil ancak Android’e önemli yeni özellikler, yeni donanımlar getireceği kesin. İşte Ice Cream Sandwich hakkında bilmeniz gerekenler:

Çıkış tarihi: Google, Ice Cream Sandwich’in bu sene Kasım ayının sonlarına doğru yayınlanacağını söylüyor.

Ice Cream Sandwich’i kullanacak olan cepler: Ice Cream Sandwich ile geleceği söylenen Google Nexus 3, çift çekirdekli 1.2GHz veya 1.5GHz OMAP 4460 veya Qualcomm Snapdragon işlemciye, 720p HD ekrana, 1080p HD video yakalama özelliklerine sahip olacak.

Huawei de şu an Android 2.2 ile sevk ettiği cebi Glory’nin çıktığında Ice Cream Sandwich’e yükseltilebileceğini iddia ediyor.

Birleştirilmiş bir işletim sistemi olacak: Ice Cream Sandwich geldiğinde ‘telefonlar için Gingerbread’, ‘tabletler için Honeycomb’ cümlelerini unutacağız, zira işletim sistemi yüklendiği form faktörüne uyumluluk gösterecek. Geliştiriciler Ice Cream Sandwich uygulamalarını sadece bir kere kodlayacak ve işleri kolaylaşacak.

Ara yüzü Honeycomb’a benzeyecek: Ancak üreticiler ve mobil hizmetler, kendi ara yüzlerini tasarlayabilecekler.

USB hosting desteklenecek: Android Açık Donanım programı üçüncü parti cihazları da Android’e getiriyor. Bu sayede bir Xbox denetiminden USB fareye farklı USB cihazları Android cihazımıza bağlamak mümkün hale gelebilir.

Cep kullanıcılarını sevindirecek: Cep telefonu kullanıcıları, genişletilmiş bir çoklu görev aracına ve bir sistem yöneticisine sahip olacak.

Yüz izleyecek: Ice Cream Sandwich, cihazınızın kamerası yoluyla kafanızın hareketlerini algılayacak ve ekran resmini buna göre ayarlayabilecek.

Sistem gereksinimleri yüksek olabilir: Google’ın referans cebi Nexus 3’ün 1.2 veya 1.5 GHz işlemciye, 1GB RAM’e, ‘dev’ bir ekrana, 1080p video kaydetme özelliğine ve çok ince bir gövdeye sahip olacağı söyleniyor.

Ice Cream Sandwich donanımı daha geleceğe yönelik olacak: Google, ortaklarını yeni bir cihaz ortaya çıkardıklarında en az 18 ay Android güncellemesi sunmaları konusunda ikna etti. Bu sayede daha çok güncelleme sağlanacak.

 


Bir yanıt yazın

Connect with: