Yüzde 95 daha tasarruflu elektrikli otomobiller!

Güney Koreli otomobil firmalarının ürettiği elektrikli otomobiller, yüzde 95 daha ekonomik.

İlk olarak Hybrid otomobillerin kullanılması ile tanınmaya başlayan elektrikli otomobiller, Güney Kore’deki Seoul Motor Shows araba fuarı ile tekrar gündeme geldi. AD Motor, GND Wintech ve Power Motors adlı Koreli firmalar, yeni ürettikleri elektrikli arabalar ile fuarda ilgi odağı haline geldi.

Yeni nesil elektrikli araçların eski Hybrid otomobillerden farkı benzin ile çalışan motorlarının olmaması. Hybrid arabaları, içinde bulundurdukları elektrikle çalışan motor sayesinde benzin kullanımını neredeyse yarı yarıya düşüyor. Lakin yeni nesil elektrikli araçlar tamamen elektrikle çalışarak benzin kullanımına son veriyor.

Evdeki herhangi bir prizden tam şarj olan aküsü ile 65 ile 120 kilometre gidebilen yeni nesil elektrikli otomobiller, ekonomik olarak yüzden 95 kazanç sağlıyor. Yalnız bu tür araçların tek sorunu, uzun mesafe gerektiren yolculuklara uygun olmaması.

“NE ZAMANA KADAR BENZİN TÜKETİLECEK?”

Cihan Haber Ajansı’nın sorularına cevap veren GND Wintech’in Pazarlama Müdürü Jang Won-seok, ilginç tespitlerde bulundu. Müdür Jang, “Biz normalde Hybird teknolojisine girmemizin nedeni şu; zaten amaç benzin tüketiminden kurtulmak. Bu tip ara formlarla vaktimizi harcamak istemdik. Fuardaki tamamiyle elektrikleçalışan otomobiller içinde en uzun mesafeyi alan araçlar bizde. ” diye konuştu.

Cihan’ın sorularını cevaplayan Müdür Jang, elektrikli araçlara olan ilgi ile alakalı şöyle konuştu; “Genelde şehir içi direksiyon sallayanlar için mükemmel bir fırsat. 100 dolarlık benzinle ile alacağınız mesafeyi, 5 dolarlık elektrik ile alacaksınız. Ayrıca elektrikle çalışıyor diye araçların fiyatları pahalı da değil, hemen hemen aynı. Şunu unutmamak lazım, ne zamana kadar benzin tüketeceğiz?”

 


Yüzde 95 daha tasarruflu elektrikli otomobiller!” için bir yorum

  • 26 Temmuz 2011 de 18:00
    Permalink

    elektrikli otomobiller bence dünyanın seyrini olumlu yönde ve çok şiddetli etkileyecektir,bu sadece çevrenin temiz olmasından ziyede ekonomi ve ülke politikalarıyla gerçekleşecektir,bunun yanında benzine olan önem azalacak ve ülkelerin uzun vadede planladıkları petrol bulma uğruna dökecekleri kanda akmayacaktır kanaatindeyim…

Bir yanıt yazın

Connect with: