TV alırken satıcıların yalanlarına dikkat !

Yeni bir TV alacaksanız; maÄŸazalardaki satıcıların bu 5 “yalan yanlış sözlerine” sakın inanmayın!

Mağazalardaki televizyon satıcısı, kafanızı çeşitli taktiklerle karıştırıp korku hissinizi kullanabilir, küçük yalanlarla sizi yanlış yönlendirebilir. Bunu kötü niyetle veya kötü insanlar olduklarından yaptıklarını tabi ki söylemiyoruz, ancak yine de bazı şeyleri bilmenizde fayda var. Birçok hatalı bilginin doğru olarak bilindiğini de hatırlatmamız gerekiyor.

“Bu televizyon 1 milyona 1 konstast oranına sahip”: Kısacası öyle deÄŸil, çünkü her TV üreticisi kontrast oranı hakkında yalan söyler. Plazmalar, LCD ve LED’lere göre daha iyi kontrast oranına sahiptir.

“Bu TV’nin sesi daha iyi”: DoÄŸru söylüyor olsalar bile, şöyle deseler daha yerinde olurdu: “Bu TV’nin sesi, diÄŸerinkinden daha az kötü.” Düz panel TV’lerin inceliÄŸi, hoparlörlerin küçük olması anlamına gelir. Bu ise hiçbir TV’deki ses sisteminin iyi olmadığı anlamına gelir.

“TV’ler hemen bozulur. Ek garanti alın”: Bunun diÄŸer bir ÅŸekli “TV’ler hep tamire geliyor”dur. Bu doÄŸru söylenmiÅŸ, ek garanti almak çok etkili bir kanıt sayılabilir. Ancak satış elemanının size söylemediÄŸi bir ÅŸey var: tüm TV’ler tamir için gelmezler (çoÄŸu bunun için gelmez).

“LED’ler en iyi görüntü kalitesine sahiptir”: Hayır. Öncelikle aslında”LED TV” diye bir ÅŸey yoktur, her LED TV “eski” aydınlatma yöntemi olan CCFL yerine LED’i kullanan bir LCD’dir. LCD’ler, kendi avantajlarına sahiptir ancak sadece resim kalitesi karşılaÅŸtırması yapıldığında plazmalar, daha iyi siyah seviyelerine, daha iyi bakış açılarına ve kontrast oranlarına sahiptir.

“En iyi görüntü ve ses için en iyi HDMI kablosunu almalısınız”: HDMI kabloları arasında herhangi bir ses veya görüntü kalitesi farkı yoktur. 10 liralık bir kablo da, 200 liralık bir kablo da size aynı ses ve görüntüyü sunacaktır.


Bir cevap yazın

Connect with: