Çevre suçu soykırımdır !!!

Kampanyada Birleşmiş Milletler’in ekolojik yıkımları, barış karşısında işlenmiş ilk beş suç listesi içine alması isteniyor… Bu sayede ekolojik suçlar da Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanabilecek.

Kampanyayı hukuk konusunda bir dahi olarak kabul edilen İngiliz Polly Higgins yürütüyor.

Bu radikal fikrin, maden, kimyevi madde sektörü, tarım ve fosil yakıtlar gibi büyük endüstriler üzerinde etkin olacağa benziyor.
Kampanyanın yürütücüleri ekolojik suçlar arasında iklim değişikliğinin olmadığını iddia eden “iklim inkarcıları”nın da girmesini istiyorlar.


Bir yanıt yazın

Connect with:

Teknolojik Blog
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.