Zihninizi orman meyveleriyle tazeleyin

Dut, böğürtlen, çilek ve ahududu gibi yaşamı daha renkli ve tatlı kılan orman meyvelerinin beyin hücrelerinin onarılmasına da yardımcı olduğu belirtildi.

İtalyan La Stampa gazetesinin haberine göre, beslenme uzmanı Dr. Shibu Poulose, Boston’da yapılan Amerikan Kimya Derneğinin toplantısında, oksidatif bozulmalara ve inflamasyona karşı koruyucu olan bu meyvelerin, beyin hücrelerini de zinde tuttuğunu söyledi.

Beyinde “mikroglia” adı verilen koruyucu hücreler olduğunu ve bunların, parçalanmış hücreleri ve atık ürünleri ortadan kaldırdıklarını ifade eden Poulose, ancak yaş ilerledikçe bu hücrelerin görevini doğru şekilde yerine getiremediğini belirtti.

Poulose, bazı durumlarda çok daha aktif hale gelen bu hücrelerin beyindeki sağlıklı hücrelere de zarar vermeye başlayabildiğini kaydederek, “Ancak araştırmamızda elde edilen sonuçlar, orman meyvelerinin içerdiği polifenollerin bu konuda bir cankurtaran etkisi yaptığını gösteriyor” dedi.
Bu meyvelerin hücrelerin “temizleme” fonksiyonunu onardığını gözlemlediklerini belirten Poulose, orman meyvelerinin bu etkisinin daha önce bilinmediğini sözlerine ekledi.


Bir yanıt yazın

Connect with: