Xbox, 2012’de resmen Türkiye’de!

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, sistem kırmanın artık anlamını yitirdiğini söyleyip “Resmi olarak 2012’de biz satacağız” açıklamasını yaptı.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Xbox’ın Türkiye pazarına sadece kaçak ve aracılar yoluyla geldiğini, buna rağmen yüzde 5’lik bir pazar payına ulaştığını belirtti. Sistem kırmanın artık anlamını yitirdiğini söyleyen Özmen “Resmi olarak 2012’de biz satacağız” açıklamasını yapt.

Microsoft Türkiye GenelMüdürü Tamer Özmen, şirketin oyun konsolu Xbox’ın 2012’de Türkiye pazarına girmesi için çalıştıklarını açıkladı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün ABD temaslarının Seattle ayağına eşlik eden Özmen, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Xbox’ın Türkiye pazarında kendileri tarafından satışa sunulmadığı halde aracılar yoluyla bulunduğunu söyleyen Özmen, “Bu yollarla gelen cihazların pazarda yüzde 5 pay aldığını tespit ettik” dedi. Bugüne kadar Xbox’ın Microsoft tarafından resmi olarak satışa sunulmama nedeninin Türkiye’de sıkça görülen sistem kırmanın olduğuna dikkat çeken Özmen, “Ancak bugün Xbox’ın sosyal network özellikleri ön plana çıktı. Artık aleti kırsanız da network’de kullanamıyorsunuz. O yüzden Xbox’ı 2012’de satışa sunmayı planlıyoruz” dedi.

GSM PAKETİNE DAHİL OLACAK
2012 Şubat’da bulut bilişime yönelik ilk ürünlerini pazara süreceklerini açıklayan Özmen, şunları söyledi: “Dört telekom şirketi ile işbirliği yaparak, bulut hizmetimizi birlikte sunacağız. Böylece tüketici hemtelefon hattı hem de Microsoft paketini alacak.

Sadece telekom şirketleriyle değil, KOBİ’lere yakın iş ortağı finans şirketleriyle de bulut bilişimin yaygınlaşması için işbirliği yapacağız.” Türkiye’deki KOBİ’lerin yüzde 90’ında bilişimelemanı çalışmadığını belirten Özmen,  KOBİ’lerin donanımyatırımı yapmadan kiralamayla erişebilecekleri bulut bilişim, büyük bir tasarruf sağlıyor” dedi. 50 çalışanlı bir KOBİ’nin donanım, kurulumve işletim yatırımının 20 bin doları bulduğuna dikkat çeken Özmen, “Aynı KOBİ,Microsoft Office 365 ürünü ile bilişim altyapısını buluta taşırsa, aylık kişi başı 6-10 dolar arasında kiralama bedeliyle aynı teknolojiye sahip olabiliyor” diye konuştu.

SAĞLIK KASASI BEĞENİ KAZANDI
Microsoft’un Sağlık Kasası adını verdiği çözümünü çok beğendiğini belirten Tamer Özmen, bu çözümün Türkiye’ye de gelmesi için Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerinin sürdüğünü söyledi. Sağlık Kasası, bireylerin annebabasından başlayarak tüm sağlık ve gen verilerinin depolandığı ve bu verilerin o kişinin yaşadığı çevre koşullarıyla işlenerek ileride oluşabilecek riskleri belirliyor.

XBOX’IN ÇIKTIĞI EV
Sanayi Bakanı Ergün’ün heyetini izleyen gazeteciler, Microsoft’un üzerinde çalıştığı sistemlerden örnekler sergilediği ‘Geleceğin Evi’ni de gezme fırsatı buldu. Özmen’in “Xbox buradan çıktı” dediği evde birçok işlem sesli komutla yapılıyor. Duvarların birer bilgisayar ekranına dönüştüğü ev, gelecek misafirin beğenilerine göre kendini dekore ediyor.


Bir yanıt yazın

Connect with: