Windows 8’in sensör desteği anlatıldı!

Windows 8’in bugüne dek pek konuşulmayan bir özelliği daha detaylarıyla ortaya çıktı!

Windows 8’in yeni işlevlerinden bir tanesi de, akıllı ceplerimizde olduğu gibi ortam ışığını ve ortam öğelerini algılayabilmek olacak. Microsoft, Windows 8 blog sitesinde yayınlanan son gönderide bu özelliğin ayrıntılarına değindi.

Microsoft’tan Gavin Gear’ın değindiği ortam ışığını algılama özelliği, bugünkü ekranlarda büyük önem taşıyor. Zira günümüzün ekranları, birkaç sene öncekine göre iki kat daha yoğun parlaklıklara çıkabiliyor. Gear, ortam ışığı koşullarına göre ekran parlaklığını ayarlayarak okunabilirliği artırabileceklerini, karanlık ortamlarda ekran parlaklığını kısarak pil ömrünü uzatabileceklerini söylüyor.

Aşağıdaki fotoğrafta güneş ışığına maruz kalan bir tabletin çok daha parlak bir görüntü sunduğu göze çarpıyor.

Windows 8’deki “Sensör füzyonu” nedir?

Windows 8’deki ivmeölçer desteği ise tabletin resim ve görüntü modu arasında otomatik olarak geçiş yapmasını sağlayacak. Gear, bu yöntemi bazı uygulama prototiplerinde denediklerini söylüyor. Buna göre Microsoft, üç tür sensörü desteklemeye karar vermiş: 3D ivmeölçer, 3D mıknatısölçer ve 3D denge çarkı. Microsoft, bu üç sensörü de aynı anda kullanmayı planlıyor ve bunu “sensör füzyonu” olarak adlandırıyor. Bu sayede sensörlerin tek tek kullanıldığında elde edilebilecek deneyimden daha akıcı ve daha hızlı tepki veren bir deneyim elde edilmesi planlanıyor.

Gear, “Sensör füzyonu”nun uygulamalar için geniş çaplı bir çözüm sunduğuna değiniyor ve çözümün bizi takılan görüntülerden kurtaracağını söylüyor.

Microsoft, çeşitli donanım ortaklarıyla da çalışırken tüm bu sensörlerin desteklenmesini sağlamış. Örneğin Eylül ayında Microsoft BUILD konferansında geliştiricilere dağıtılan Samsung tabletlerde bu sensörler için destek mevcutmuş.


Windows 8’in sensör desteği anlatıldı!” için bir yorum

Bir yanıt yazın

Connect with: