Windows 8 tabletler nasıl olacak?

Windows 8 tabletleri hakkında bilmeniz gerekenler.

Microsoft’un son bombası Windows 8’li tabletler hakkında tüm bilmeniz gerekenler!

iPad’in karşı konulamaz başarısı 2010’a damgasını vururken Microsoft, tablet PC’lerdeki azminden ve çalışmalarından ödün vermiyor; Windows 8 tabletlerinin eli kulağında.

Acaba Steve Ballmer Önümüzdeki ay gerçekleşecek CES’de nelerle karşımıza çıkacak? İşte Microsoft’un merakla beklenen Windows 8 tableti hakkında söylenenler ve bilmeniz gerekenler.

Windows 8 tabletlerinin çıkış tarihi çok yakın değil: New York Times’a göre Steve Ballmer, CES’de Windows 8 tabletlerini tanıtabilir ancak bu tabletler üretim modelleri olmayacak. Windows 8 hala geliştiriliyor ve tanıtılan tabletlerde Windows 7 yüklü olacak.

Windows 8 tabletler tahmin edilen firmalardan gelecek: New York Times’a göre Dell ve Samsung (MS’un bir Android üreticisiyle yakınlaşması ilginç olsa da)Microsoft ile yakın ilişkiler içindeler.

Windows 8 tablet, iPad gibi görünebilir: Dell alışılmadık şekillere sahip bazı tabletler meydana getirse de Samsung tabletler Apple iPad’e benziyor. Ancak Samsung tablet biraz daha kalın ve kızaklı klavyeye sahip.

Windows 8 tabletler iş kullanımı için tasarlanacak: NYT’a göre “iş dünyası; çalışırken gazete ve dergi okumak, MS Word, Excel veya PowerPoint’te çalışmak isteyen çok büyük bir piyasaya sahip.”

Windows 8 tabletler yeni dokunmatik ara yüze sahip olacak: Engadget’e göre “tabletin stratejisi Windows 8 ve şirketin üzerinde inanılmaz derecede çok çalıştığı yeni dokunmatik ara yüze dayanacak.”

Windows 8 tabletler uygulamalara ve bir uygulama mağazasına sahip olacak: Ballmer’ın CES’de göstereceği tabletler, Windows’la çalışacak ancak HTML5 webuygulamaları için de ek bir katmana sahip olacak. Bu katman, tablet dikey modda ve klavye gizli durumdayken devreye girecek.

Ayrıca, kurulacak bir Windows Store ile üreticilere üzel uygulama mağazaları açılacak.

Windows 8 tabletinin sistem özellikleri şaşırtmayacak: Windows 8 tabletinin, diğer iPad rakiplerine (Galaxy Tab, BlackBerry Playbook gibi) benzer sistem özelliklerine sahip olması bekleniyor. Ancak bağlanabilirliğe önem verilen cihazda bolca USB portuna sahip olacak.

Windows 8 tabletinin fiyatı Android tabletlerinkine yakın olacak: Windows 8 tabletler iPad, Android tabletler ve Chrome OS netbook’lara rakip olacağından çok yüksek bir fiyata sahip olması satışlarını zorlaştıracaktır.


Bir yanıt yazın

Connect with: