Win 8’in çıkış tarihi belli oldu mu?

Window 8’in final sürümü ne zaman PC’lerimizde olacak? Bu sorunun cevabı belli oldu (gibi)…

CES 2012’nin en çok konuşulanlarından biri de şüphesiz Windows 8. Microsoft’un gelecek nesil işletim sistemi şovdaki duyuruların çoğunda konu başlığında yer alıyor.

Tabi Windows 8 ile ilgili akıllardaki en büyük soru, Microsoft’un final sürümünü ne zaman piyasaya süreceği. Beta sürümün Şubat ayı içerisinde yayınlayacağı zaten biliniyor. Bu hafta CES’te, Pocket-Lint.com, Windows 8’in yayınlanma tarihiyle ilgili çok büyük bir ipucu yakalamışa benziyor.

Windows Business Group’un halkla ilişkiler müdürü Janelle Poole, “Henüz çıkış tarihini konuşmadık ve genelde konuşmayız da. Her zaman kilometre taşları hakkında konuşuruz ve sıradaki kilometre taşı da Şubat sonu yayınlanacak olan beta” dedi. “Yorum yok” gibi gözüküyor değil mi? Fakat devamı var: “Bence en önemli şeylerden biri iyi bir yol haritası. Her üç senede bir yeni yeni bir Windows sürümü yayınlıyoruz. Üç yıl önce de Ekim ayında Windows 7’yi yayınladık. Bence bu yol haritasını göz önünde bulundurmak gerekir” açıklamasını yaptı.

Poole’un sözlerine göre, şirketin “yol haritası” Windows 8’in yayınlanma tarihini 2012 Ekim civarında gösteriyor. Tabii ki planlar bazen değişebilir. Mesela, Windows Vista’nın tüketici sürümü Ocak 2007’nin sonlarına doğru yayınlanmıştı. En azından Microsoft’un Eylül-Ekim-Kasım civarında Windows 8’i yayınlayacağı tahminini yapmak yanlış olmaz.


Bir yanıt yazın

Connect with: