Twitter otomatik çeviri yapacak!

20110917115003_tweet

Sosyal medyanın ağı Twitter, farklı dillerdeki tweet’lerin otomatik olarak çevrilmesi konusunda Bing ile yaptığı anlaşmayı genişletti.

Twitter bu yeniliğiyle ilgili resmi duyuru yapmasa da artık farklı dillerde yazılan tweet’ler daha kolay çevrilebilecek. Fakat bu özelliğin, hangi bölgelerde açılacağı yanıtsız kalan sorular arasında bulunuyor.

Twitter’ın Microsoft ile olan iş birliği de büyümeye devam ediyor. Bing çeviri desteğini geçtiğimiz günlerde Windows Phone uygulamasına entegre etmişti. Artık İngilizce olmayan tweet’ler Windows Phone üzerinden farklı dillerde görüntülenebiliyor.

Yeni özellik kullanıcıların yabancı dillerdeki tweet’ler hakkında fikir sahibi olmasına ciddi katkı sağlayacak. Fakat The Verge‘ün haberine göre Bing’in, Twitter ’daki web versiyonunda %100 doğru çeviri hizmetiyle karşılaşmıyorsunuz. Farklı dillerdeki tweet’ler Twitter ’daki akışınızda otomatik olarak çevriliyor.

Tüm bu yenilikler haricinde Android ve iOS uygulamaları için de çeviri desteğinin kısa bir zaman içinde çıkarılacağı konuşuluyor.


Bir yanıt yazın

Connect with: