Sunucularımızı hükümete açmadık !

facespyhlarge

ABD’de birkaç hafta önce patlak veren telekulak skandalının ardından, milyonlarca kişinin cep telefonu kayıtlarının toplandığının ortaya çıkması Obama’yı zor duruma düşürürken, tartışmalar teknoloji dünyasına sıçradı. Apple, Google ve Facebook’un aralarında bulunduğu dev şirketler, ‘hiçbir hükümet kurumunun sunucularındaki bilgilere erişiminin bulunmadığını’ açıkladı.

FACEBOOK’TAN AÇIKLAMA
PRSIM programında yer alıp almadığı iddialarına cevap veren bir diğer şirket dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook oldu.

Facebook’un güvenlik şefi Joe Sullivan, “hiçbir devlet kurumuna sunucularımıza doğrudan erişim imkanı vermiyoruz… Facebook’tan spesifik bireyler hakkında bilgi talep edildiğinde, bu talebin yasalarla uyumluluğunu dikkatle inceliyor ve sadece yasalarca belirtildiği ölçüde bilgi paylaşıyoruz” dedi.

İddialara cevap veren arama motoru devi Yahoo!’da, ‘kullanıcıların mahremiyetinin çok ciddiye aldıkları bir husus olduğunu ve sistemlerine, ağlarına veya sunucularına doğrudan erişim izni vermediklerini’ belirtti.


Bir yanıt yazın

Connect with: