Sosyal medyada yer bildirimi yapmayın !

Evinin fotoğrafını Facebook’ta paylaştı, hırsız evde çalmadık eşya bırakmadı!

İstanbul’dan Ankara’ya giden Z.K. yaptığı yer bildirimi ile hırsızlara davetiye çıkardı. Evi ile ilgili tüm detayları sosyal medya aracılığı ile paylaşan şikayetçinin evine hırsızların girmesi ise hiç de zor olmadı.

İstanbul’dan Ankara’ya seyahat eden Z.K.  sosyal paylaşım sitesinden nerede olduğunu ve nereye gideceğini internette paylaştı. Daha önce evinin fotoğraflarını da sosyal paylaşım sitesinden paylaşan şikayetçinin evine hırsızların girmesi hiç sürpriz  olmadı. Ankara’ya geldikten sonra komşularının telefonu ile evine hırsız girdiğini öğrenen Z.K. “Seyahat planlarınızı paylaşırken bir kere daha düşünün” dedi.

Bir Anahtarı Bırakmadığı Kaldı

Mesleği gereği sık sık iş seyahatlerine çıkan Z.K. sosyal paylaşım sitelerinin kurbanı oldu.. “Bilmeden hırsızlara kapı açmışım” diyen şikayetçi yaşadığı ilginç olayı şöyle anlattı: “Ankara’ya gitmeden bir gün önce yapacağım seyahati sosyal medyadan duyurmuştum. Ertesi gün Ankara’ya geldikten sonra ise yer bildirimi yaptım. Sonrasında toplantıya katıldım. Apartman komşumun ısrarlı telefonu ile toplantıdan çıktım ve evime hırsız girdiğini öğrendim. Acilen İstanbul’a dönüş yaptığımda hırsızların televizyonumu, laptopumu ve saatlerimi aldığını gördüm. Hemen şikayet ettim. En büyük hatam ise evimin fotoğraflarını özellikle de televizyonum ile bilgisayarımın olduğu fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesinde paylaşmam oldu. Böylece hırsızlar neyin nerede olduğunu bilerek hızlı davrandı.”


Bir yanıt yazın

Connect with: