RIAA korsan film ve oyun mu indiriyor?

En büyük korsan düşmanı da korsan indirirken yakalandı; savunması “yok artık” dedirtti…

Korsan indirmeye ve paylaşıma hiç acımayan bir kuruluşun kendisinin de korsan yazılım indirmesi, ortaya çok ilginç bir tablo çıkarabiliyor. Torrentfreak’de yer alan habere göre RIAA, en az 6 IP adresinden korsan içerik indirirken “yakalandı”.

Torrent’ten kimin hangi içeriği indirdiğini internette açık olarak yayınlayan YouHaveDowloaded web sitesi yoluyla şirketlerin ve devletlerin korsan indirmelerini ortaya çıkaran Torrentfreak’in en şaşırtan keşfi, korsana karşı tolerans tanımayan RIAA’yı da kaçak film, TV şovları ve yazılım indirenlerin içinde görmek olmuş.

Konu hakkında internette farklı haber sitelerinde yer alan konu, RIAA’yı ilginç bir açıklama yapmaya itmiş. Buna göre RIAA, dosyaları çalışanlarının değil, RIAA IP adreslerini kullanan üçüncü partilerin indirdiğini söylüyor. RIAA, bu adreslerin RIAA’ya atanan blok IP adreslerine benzediğini bildiriyor.

Torrentfreak ise RIAA’nın açıklamasını şüpheli buluyor ve IP adreslerinin benzemediğini, aksine RIAA’ya ait olduğunu söylüyor.

Eğer RIAA’nın yaptığı bu açıklama olmasaydı, belki de “RIAA korsan indirienlerin IP’lerini toplamak için torrent’te dolaşıyor” diyebilirdik ancak durum, bu haliyle biraz karışık görünüyor.


Bir yanıt yazın

Connect with: