PC’nizi diğer PC’lerden farklı hale getirin !

Bu 4 yaratıcı fikir, PC’nizi diğer PC’lerden farklı hale getirmek için çok işinize yarayabilir…

Kendi bilgisayarınızı oluşturmak, çok zor ve sadece en tecrübeli bilgisayar kullanıcılarının yapabildiği bir iş değil. Neyi nereye takacağınızı çok iyi bilmeseniz bile, genellikle sabırlı olduktan sonra bilgisayar uzmanı olmanız şart olmayabilir. Tecrübeli kullanıcılar, bu işi sıkıcı bile bulabiliyorlar. Ancak bu tür kullanıcılar için PC’yi sıradışı bir şekilde kişiselleştirme seçeneği her zaman mevcut. İşte bunlardan bazıları.

Kendi aydınlatmanızı ekleyin: Özellikle oyun için toplanan PC’lerde kasa aydınlatmaları sıklıkla kullanılıyor. Bununla beraber kullanılan aydılantma, her zaman çok da etkileyici görünmeyebiliyor.

Yapacaklarınız nasıl bir görüntü elde etmek istediğinize bağlı. Eğer ışıl ışıl bir kasa istiyorsanız, çok sayıda aydınlatma kullanabilirsiniz. Minimalist bir tasarım taraftarıysanız, bu yolu tercih etmeniz de mümkün. Piyasada birçok LED aydınlatmayı uygun fiyatlara bulmanız mümkün.

Etiket kullanın: Bilgisayarınızı kişiselleştirmenin pahalı olmayan diğer bir yolu da etiketlerden faydalanmak. Normal etiketlerin yanı sıra, kasa camına özel etiketleri kullanabilir, saniyeler içinde PC’nize farklı bir görünüm kazandırabilirsiniz.

PC’nizin üzerinde bir pencere yoksa üzülmeyin, bu tür kasalar için de etiketler bulabilirsiniz.

Soğutmayı abartın: Son teknoloji PC’ler, içlerinde çok sayıda fana sahipler. Dolayısıyla bu PC’lerde soğutma, onu kişiselleştirmek için en iyi araçlardan bir tanesi.

LED seçeneğiyle gelen fanlar, bilgisayarınıza renk katacaktır. Diğer bir kişiselleştirme seçeneği ise donanımsal fan denetimi kullanmak. Bu bileşen, 5.25 inçlik sürücü slotunu kullanır ve PC’nizin ısısı, fan hızına dair çeşitli göstergeler ve LED bilgilendirmeler sunar.

Küçük bir kasa kullanın, veya kasa kullanmayın: Oyun PC’leri sağlam bir soğutmaya ihtiyaç duysa da, ortalama bir ev bilgisayarı bunlara gerek duymayabilir. PC’nizi çok küçük kasalar içerisine yerleştirmeyi deneyebilir ve hatta videolar, oyun konsolları gibi eski cihazların içine monte etmeyi deneyebilirsiniz.

Kasım 2011
CHIP Online


Bir yanıt yazın

Connect with: